Foto: Onno Bosman

"Niets is onmogelijk" voor Onno

Amel Bali

Burger in het zonnetje

Aparte, mooie, snelle exclusieve auto's: voor veel jongens en carspotters een ultieme droom om ze te zien, er in te zitten of te fotograferen. Onno Bosman uit Berkel en Rodenrijs is 14 jaar en eigenaar van het Instagram account 'DutchCarSpotTeam', een groep waar hij carspotters uit heel Nederland heeft verenigd. Om dit te vieren organiseerde hij op 15 juli een carmeet op de parkeerplaats van het gemeentehuis in Bergschenhoek, waar 40 auto-eigenaren uit de wijde omgeving op af kwamen.

BERKEL EN RODENRIJS – Zelf vertelt hij er heel nuchter en bescheiden over, maar het blijft een mooie prestatie", zegt vader Bert Bosman. "Onno was acht jaar toen we naar een autobeurs in de Ahoy gingen. Toen hij oog in oog stond met een Lamborghine Aventador, verschoot hij van kleur en kreeg tranen in zijn ogen. Ik dacht toen 'oké, de liefde voor auto's zit wel diep', maar dat heeft hij niet van mij. Ik zie een auto meer als een gebruiksvoorwerp dat je van a naar b brengt", vertelt Bosman. "Auto´s spelen al heel lang een rol in mijn leven", zegt Onno. Drie jaar geleden besloot Onno om carspotter te worden. "Ik wilde mooie auto's spotten en er foto's van maken om op Instagram te zetten." Inmiddels heeft Onno 620 volgers. "Later wil ik graag iets met auto's gaan doen, zoals bijvoorbeeld auto's tunen. Als autoliefhebber zou ik ook wel graag een eigen garage willen hebben. Niets is onmogelijk", zegt Onno vastberaden.

"We hebben nu ongeveer 70 leden in het Instagram account DutchCarSpotTeam." Om het bestaan van deze groep te vieren wilde Onno iets organiseren waar carspotters van houden, namelijk een meeting met eigenaren van mooie aparte auto's. Het oorspronkelijke idee was om het bij de Erasmusbrug te organiseren. Uiteindelijk werd het de parkeerplaats voor het gemeentehuis in Bergschenhoek. Met behulp van andere carspotters wist Onno die dag 40 auto's bij elkaar te krijgen, waaronder een Ford Mustang, Ferrari 488, Nissan Skyline en Porsche GT3 RS . Zelf is Onno weg van de Nissan Skyline.

Om alles goed te laten verlopen, kregen de bezoekers een blad met de regels. Onno verzocht de bezoekers om niet te zorgen voor geluidsoverlast en de verkeersregels te respecteren. "Achteraf was de parkeerplaats een ideale plek met genoeg ruimte", zegt Bosman. Onno: "Na afloop van het evenement ben ik samen met mijn vader in de avond naar de parkeerplaats van het gemeentehuis gegaan en hebben we het achtergebleven afval opgeruimd." Onno is van plan om het evenement een vervolg te geven. "Ik zit te denken aan de volgende zomervakantie." Tijdens het evenement konden de eigenaren van de auto's hun contactgegevens achterlaten op een formulier. "Voor de volgende keer zouden we het eventueel wel met een vergunning kunnen organiseren, dan kan het groter met bijvoorbeeld een eettentje", zegt Bosman.

Meer berichten