In de Jungle-River krijg je een flinke plens water over je heen. Maar dat vindt Julian helemaal niet erg op een mooie dag.
In de Jungle-River krijg je een flinke plens water over je heen. Maar dat vindt Julian helemaal niet erg op een mooie dag. (Foto: Robbert Roos)

Samen spelen, gillen en spetteren

Robbert Roos

Dagje uit voor hele gezin

Het is zomervakantie. Even een paar weken geen verplichtingen, en volop gelegenheid om lekker te genieten van uw vrije tijd. Samen met mijn zoon Julian trek ik er op uit om te kijken wat voor leuke dingen er allemaal te doen zijn in Lansingerland en de regio. Vandaag bezoeken we Familiepark Drievliet, aan de vliet in de gemeente Rijswijk/Den-Haag. Een prima bestemming voor een dagje uit met het hele gezin.

Rijswijk - Je kunt Julian bijna geen groter plezier doen dan door hem mee te nemen naar een pretpark. De dag voor zijn twaalfde verjaardag bezoeken we samen Familiepark Drievliet, volgens Julian dé ideale bestemming om zijn elfde levensjaar af te sluiten. Familiepark Drievliet richt zich op het hele gezin. Zo zijn er voldoende attracties en speelmogelijkheden voor jonge kinderen, maar ook tieners en de wat oudere jeugd vermaken zich hier prima. En dan hebben hun ouders en grootouders het vanzelf naar de zin toch? Julian roetsjt als eerste op een rubberbootje van een grote waterglijbaan. "Die gaat echt vet hard." vertelt hij enthousiast. Het eerste deel van het park is ingericht voor de jongere kinderen, maar ook Julian klimt en klautert er op los. Zo kan hij flink wat energie kwijt. Voor de liefhebbers van achtbanen valt er genoeg te kiezen. De Dynamite-Express, de Kopermijn en de spectaculaire Formule-X die meerdere keren over de kop gaat. Echt iets voor Julian. We doen deze dan ook meerdere keren. Vanuit het reuzenrad heb je een mooi uitzicht over het park en de omgeving. In het parktheater genieten we van de show 'Tech-Interactive', een boeiend programma vol leuke proefjes. Dan wordt alle adrenaline Julian teveel en moet er even ontladen worden in de botsauto's. Zijn bedoeling is duidelijk: "Ik ga je echt beuken." Gelukkig kan ik wel tegen een stootje. Daarna nemen we plaats in de Jungle-River, waarbij we een flinke plens water over ons heen krijgen. Maar dat is op een warme dag als vandaag helemaal niet erg. We sluiten af in het 5D-theater met een leuke film. En dan is de dag alweer voorbij voordat je het weet. Wij hebben ons hier vandaag prima vermaakt en komen hier zeker terug.

Meer berichten