Bij Stichting Leergeld kan tot en met 31 augustus de Schoolspullenpas worden aangevraagd.
Bij Stichting Leergeld kan tot en met 31 augustus de Schoolspullenpas worden aangevraagd. (Foto: )

Frisse start met de Schoolspullenpas

Melissa Smink

Aanvragen bij Stichting Leergeld

Voor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen kan de Schoolspullenpas bij Stichting Leergeld worden aangevraagd. Met deze betaalpas kunnen schoolspullen worden aangeschaft.

Lansingerland - De Schoolspullenpas is een betaalpas waar Stichting Leergeld eenmalig een vastgesteld bedrag op zet. Hiermee kunnen kinderen voor het komende schooljaar bijvoorbeeld gymkleding, schriften, kaftpapier, pennen of een grafische rekenmachine kopen. Zo beginnen zij, net als hun leeftijdsgenootjes, het nieuwe schooljaar met een frisse start.

Gezinnen waarvan de ouders een uitkering ontvangen, hoge schulden hebben of werkend zijn, maar het hoofd amper boven water kunnen houden, kunnen soms wel wat extra ondersteuning gebruiken. Leergeld helpt deze gezinnen met de Schoolspullenpas en laat op deze manier elk kind mee doen.

De schoolspullenpas wordt gecoördineerd door stichting Leergeld Zoetermeer. Inmiddels zijn behalve Zoetermeer, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp ook gemeenten als Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Kaag en Braassem en Katwijk bij stichting Leergeld aangesloten. In al die gemeenten biedt de stichting ondersteuning aan kinderen uit minimagezinnen, die onder de 120% van de bijstandsnorm verdienen. "Dat resulteert", vertelt Marco Sikkel, voorzitter van de stichting, "in aanvragen voor fietsen, laptops, schoolspullen en kleding", vertelt Sikkel. Producten als fietsen en laptops zijn altijd tweedehands.

De stichting keert géén geld uit, maar wordt er gewerkt met pasjes. "Zo voorkomen we dat het geld opgaat aan bijvoorbeeld rekeningen die er nog liggen." Ouders, verzorgers, buren of andere partijen kunnen een aanvraag indienen voor één of meerdere dingen. Om de aanvraag te beoordelen vraagt de stichting wel inzicht in de financiële gegevens. Na een aanvraag volgt een huisbezoek van één van de vrijwilligers.

Meer berichten