De impressie zoals het speelpark er uiteindelijk uit gaat zien.
De impressie zoals het speelpark er uiteindelijk uit gaat zien. (Foto: )

Hertshoornvaren wordt een stoere speelplek

De speelplek aan de hertshoornvaren in Bergschenhoek gaat de komende maanden flink op de schop. Het ontwerp van de nieuwe speelplek is door de jeugd zelf vormgegeven. Uiteindelijk kreeg het ontwerp van Kaj de meeste stemmen.

Bergschenhoek - Kinderen hebben eerder dit jaar via de interactieve tool 'de Speeltuinbouwer' de speelplek virtueel kunnen inrichten. Dat is door een groot aantal gedaan. Uiteindelijk kon uit de verschillende ontwerpen worden gekozen. Het ontwerp 'Hertshoornvaren speeltuin' van Kaj heeft de meeste stemmen gekregen en is vervolgens tot een voorlopig ontwerp uitgewerkt.

Op het voorlopige ontwerp zijn meerdere dezelfde reacties gekomen. Namelijk de wens voor het plaatsen van een normale, dan wel extra schommel. Daarom is er een schommel aan het definitieve ontwerp toegevoegd. Hierdoor is het raceparcours en het stuk kunstgras van het combinatietoestel aangepast. Daarnaast is er nog een extra groenvlak toegevoegd op het pleintje bij de woningen naast het raceparcours. 

De uitvoering begint in het 4de kwartaal van 2018 en is in het 1ste kwartaal van 2019 gereed. Daarna kan de jeugd naar hartelust spelen op de vernieuwde plek.

Meer berichten