Gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Simon Fortuyn streven naar een veiliger N209.
Gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Simon Fortuyn streven naar een veiliger N209. (Foto: )

Floor Vermeulen "Op de N209 gebeuren te veel ongelukken"

Lansingerland zoekt samen met provincie naar een veiligere N209. Gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Simon Fortuyn spraken op 31 augustus over de verkeersveiligheid op de N209.

Lansingerland - Doel was om samen uit te spreken dat verkeersveiligheid prioriteit heeft en dat gezocht gaat worden naar maatregelen.Fortuyn: "Er gebeuren te veel ongelukken op de N209. Wij dringen bij de provincie aan op maatregelen om waar mogelijk snel de verkeersveiligheid te verbeteren. Het is goed dat de gedeputeerde vandaag zelf is komen kijken".
Beide bestuurders hebben zich al eerder gecommitteerd aan de regionale ambitie om een punt te maken van nul verkeersslachtoffers. Tijdens het werkbezoek reden de bestuurders over de provinciale weg en bekeken de situatie ter plekke. De komende tijd gaat de provincie de mogelijkheden onderzoeken. Floor Vermeulen: "Ik hecht grote waarde aan verkeersveilige wegen. Op de N209 gebeuren te veel ongelukken. De weg is volgens de richtlijnen veilig ingericht, maar blijkbaar is dat onvoldoende. We bekijken welke extra maatregelen bijdragen aan minder ongevallen en hoe we bestuurders attent kunnen maken op veilig rijgedrag."

Meer berichten