Het thema van Burendag 2018: 'de koppen bij elkaar'
Het thema van Burendag 2018: 'de koppen bij elkaar' (Foto: Archief Burendag)

Burendag: 'de koppen bij elkaar'

Amel Bali

15 initiatieven in Lansingerland

Dit jaar vindt op zaterdag 22 september de 13e editie van Burendag plaats. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. In Lansingerland zijn er tot nu 15 buurtinitiatieven bekend gemaakt.

LANSINGERLAND – Met Burendag willen Douwe Egberts en het Oranje Fonds mensen dichter bij elkaar brengen. Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. Burendag is in het leven geroepen om het contact tussen buurtgenoten te bevorderen en er zo voor te zorgen dat buurten socialer en veiliger worden. Dit jaar is het thema van Burendag: ´koppen bij elkaar´. Het Oranje Fonds geeft een maximale bijdrage van €400,- voor een buurtinitiatief. Dit jaar was het budget al ruim voor sluiting van de aanmeldingen op. Tot 1 september konden initiatiefnemers nog wel rekenen op een Burendag Feestpakket.

Het afgelopen jaar deden in heel Nederland ongeveer 1 miljoen mensen mee aan duizenden activiteiten. Ook in Lansingerland is Burendag populair. In het ene dorp leeft het meer dan in het andere dorp. Zo zijn er momenteel maar liefst negen buurtinitiatieven geregistreerd in Berkel en Rodenrijs en vijf in Bleiswijk. In Bergschenhoek is er tot nu nog maar één buurtinitiatief bekend gemaakt. "Het doel van dit initiatief in Bergschenhoek is om de buren kennis te laten maken met de activiteiten, die Team Welzijn Bergschenhoek organiseert. Burendag wordt door het Team Welzijn Bergschenhoek in samenwerking met Susan Veldman van de Blauwe Zone in Ontmoet georganiseerd. "Voor deze dag is er in het sociaal café een special Burendagactie: tosti en drankje € 1,90 en/of Kroket en drankje € 1,90", zegt Sylvia Frau van het team ondersteuners. "Wij willen graag dat buren elkaar leren kennen en mensen uit een sociaal isolement komen", zegt Frau.

Buurtinitiatieven Burendag in Lansingerland

Bergschenhoek: Wilhelminastraat 1a.

Bleiswijk: Meidoornstraat 53, Banckertstraat 9, Plevierstraat 21, Hoefweg 49, Zwaanshof 17.

Berkel en Rodenrijs: Wagenaarplein 2, Boterbloemstraat 42, Gouden Uillaan 131, Kogelwieckplantsoen 11, Bosplaatstraat 44, Castellum 9, Chrysantenhof 35, Oostmeerlaan 83a, Oostmeerlaan 103.

Meer berichten