Lansingerland wordt hartveiliger

Het aantal 24/7 bereikbare AED's groeit in Lansingerland. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) wordt toegepast bij slachtoffers met een hartstilstand. De werkgroep HartVeilig Wonen heeft, met een bijdrage van het Zeilfonds, verschillende AED buitenkasten ter beschikking gesteld.

Lansingerland - De bewoners van de Molenwijk in Bergschenhoek waren de eersten die, met een subsidie uit het Zeilfonds, een AED in hun buurt hebben geplaatst. Inmiddels volgden meer instellingen hun voorbeeld, zoals Stichting Sprank en Theater 't Web. De werkgroep heeft nog een aantal gratis buitenkasten beschikbaar voor bedrijven of instellingen die de AED hebben en deze naar buiten willen verplaatsen. Voorwaarde is wel dat de AED aangemeld wordt bij het burgerhulpsysteem. Wanneer uw bedrijf in of dicht bij een woonwijk gevestigd is, neem dan vooral contact op met de gemeente om te kijken wat voor mogelijkheden er zijn.
Buurtbewoners kunnen ook voor een AED sparen in hun wijk. Via www.buurtaed.nl kan men een crowdfunding starten voor een buurt-AED. Met een flinke korting schaf je op deze manier een AED met een buitenkast aan voor jouw buurt. De Rietveldstraat in Bergschenhoek is ook zo'n actie gestart en heeft gezamenlijk een AED voor de eigen woonomgeving gespaard.

Meer berichten