Wethouder Ankie van Tatenhove lanceert Startpunt Geldzaken Lansingerland.
Wethouder Ankie van Tatenhove lanceert Startpunt Geldzaken Lansingerland. (Foto: )

Online hulp bij geldzaken

Vindt u het lastig om aan het eind van de maand uit te komen? Heeft u financiële zorgen? Om inwoners te helpen hun eigen financiën op orde te krijgen heeft wethouder Ankie van Tatenhove op dinsdag 25 september de online tool Startpunt Geldzaken Lansingerland gelanceerd.

Lansingerland - Met deze tool kunnen inwoners zelf een geldplan opstellen, afhankelijk van hun eigen situatie. Denk bijvoorbeeld aan: financiële zorgen of schulden, (meer) geld willen overhouden, geld over hebben, ondersteuning voor een kind, sparen voor de studie van een (klein)kind. Na het beantwoorden van een aantal vragen, krijgen aanvragers een geldplan aangepast op hun situatie. Ook geeft het startpunt informatie over lokale regelingen en financiële dienstverlening. De gegevens blijven volledig anoniem en vertrouwelijk.
Met het Startpunt Geldzaken wil wethouder Ankie van Tatenhove voorkomen dat mensen in financiële problemen terecht komen. "Het is belangrijk om regelmatig te kijken hoe je er financieel voor staat, want dan kan je tijdig bijsturen als dat nodig is", legt de wethouder uit. De tool geeft gratis inzicht in de eigen financiën. Want voorkomen is beter dan genezen. Van Tatenhove: "Wees er op tijd bij om ellende te voorkomen." Startpunt Geldzaken Lansingerland is te bereiken via www.startpuntgeldzaken.nl/lansingerland.

Meer berichten