"De Week van de Veiligheid is een goed moment om nog eens extra aandacht te vragen voor veiligheid," aldus burgemeester Pieter van de Stadt. Foto: Ariane Kok
"De Week van de Veiligheid is een goed moment om nog eens extra aandacht te vragen voor veiligheid," aldus burgemeester Pieter van de Stadt. Foto: Ariane Kok (Foto: Ariane Kok)

"Samen maken wij Lansingerland nog veiliger"

Door de redactie

"Wij werken aan een Lansingerland waar inwoners veilig kunnen wonen, werken en recreëren,'' zegt burgemeester Pieter van de Stadt aan de vooravond van de Week van de Veiligheid. Met het korter worden van de dagen, neemt de kans op criminaliteit toe. Samenwerking en preventie zijn dan de ingrediënten om Lansingerland nog veiliger te maken.

Lansingerland - Burgemeester Pieter van de Stadt werkt hard aan een veiliger Lansingerland. "Dat doen we onder andere door de inzet van BOA's en politie te vergroten. Maar ook door nadrukkelijk de samenwerking te zoeken met inwoners, scholen en bedrijven. Alleen door samen te werken maken wij Lansingerland nog veiliger.''

"Daarom is het goed dat de Week van de Veiligheid er is. Dat is een goed moment om nog eens extra aandacht te vragen voor veiligheid. Wij kunnen namelijk ook zelf als inwoners nog wel wat doen om de criminaliteit te ontmoedigen,'' aldus de burgemeester.
De Week van de Veiligheid vormt voor Lansingerland de aftrap van het Donkere Dagen Offensief. Dit is het moment om met extra preventieve acties inwoners en ondernemers te betrekken bij het creëren van een veilige leefomgeving. In de Week van de Veiligheid worden in samenwerking met scholen, politie, gemeentelijke handhavers en Buurttoezicht Lansingerland acties gehouden bij diverse scholen. Leerlingen en ouders krijgen dan tips over hun eigen bijdrage aan een veilige omgeving. Met het nemen van de juiste veiligheidsmaatregelen wordt het plegen van criminaliteit ontmoedigd. Draai dus de deur op slot als je van huis gaat.
Het is van belang om je huis goed te beschermen. Maar bescherm ook jezelf. Goed zichtbaar de weg op maakt het verkeer veiliger en de kans op ongelukken minder. Bereid je voor op de donkere dagen en zorg voor een goede verlichting op de fiets. Om mensen hierop te attenderen wordt er op de straten rond de scholen in Lansingerland met duurzame verf de tekst Val op! aangebracht. Daarnaast wordt er op diverse locaties fietsverlichting uitgedeeld aan scholieren.

De Week van de Veiligheid wordt op zaterdag 13 oktober afgesloten in het gemeentehuis met een landelijk congres over buurttoezicht met als titel: De toekomst vaan buurtpreventie-initiatieven. Onder leiding van het Tweede-Kamerlid Chris van Dam (CDA) wisselen de deelnemers ervaringen uit rondom buurtpreventie-initiatieven.

De Week van de Veiligheid is van 8 tot en met 14 oktober. Diverse activiteiten benadrukken het belang van veiligheid. Burgemeester Pieter van de Stadt. "We moeten elkaar helpen, versterken en stimuleren om Lansingerland nog veiliger te maken.''

Meer berichten