Trotse deelnemers tijdens de golfdag.
Trotse deelnemers tijdens de golfdag. (Foto: )

Golfdag haalt €24.460 op voor Spieren voor Spieren

Op 26 september is op Golfbaan De Hooge Rotterdamsche een golfdag gehouden voor Spieren voor Spieren. Er is € 24.460,- ingezameld dat o.a. besteed gaat worden aan onderzoek naar spierziekten bij kinderen.

Bergschenhoek - Het bedrag is tot stand gekomen door de verkoop van flights in de wedstrijd en de opbrengsten van een veiling aan het einde van de dag. Traditiegetrouw waren er onder de deelnemers (voormalige) topsporters en ambassadeurs van Spieren voor Spieren. Dit jaar waren dat Reinder Nummerdor, André Ooijer en Minke Booy.
'Dit evenement is een prachtig voorbeeld van hoe wij ons motto, gezonde spieren voor zieke spieren, uitdragen', zegt Minke Booy, directeur van Spieren voor Spieren. 'Er worden jaarlijkse vele fondsenwervende evenementen voor ons georganiseerd. Sport is hierbij het verbindende element. Het geld komt o.a. ten goede aan onderzoek naar diverse kinderspierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. We zijn dan ook erg blij met dit initiatief.' Het initiatief voor de jaarlijkse benefietwedstrijd op Golfbaan De Hooge Rotterdamsche, die dit jaar voor de tweede keer is gehouden, komt vanuit PTI en de Business Club van De Hooge Rotterdamsche.

Meer berichten