Vele chauffeurs namen een bijrijder met een verstandelijke beperking mee in hun truck. Foto: Spa Media / Roy Wolters
Vele chauffeurs namen een bijrijder met een verstandelijke beperking mee in hun truck. Foto: Spa Media / Roy Wolters (Foto: Roy Wolters)

Grote Najaarstrucktour

Berkel en Rodenrijs - De 23ste editie van de Najaarstrucktour zit erop. Op zaterdag 6 oktober trok een stoet met trucks vanaf Lansingerland naar Noordwijk en weer terug. Voor de chauffeurs een groot spektakel net als hun bijzondere bijrijders.
Vanaf Berkel en Rodenrijs vertrokken ongeveer 65 vrachtwagens en bijzondere voertuigen met bijrijder(s) met een verstandelijke beperking richting Noordwijk. Meerdere bedrijven uit de regio namen deel, waaronder brandweer, politie, transportbedrijven en recyclingbedrijven. Via Pijnacker en Den Haag reed men naar Noordwijk voor een kop koffie met appeltaart. Op de terugreis trok de stoet onder andere door Leiden en Zoetermeer weer naar Bleiswijk, Bergschenhoek en tenslotte Berkel en Rodenrijs. Bij terugkomst werden de vrachtwagens warm ontvangen door omwonenden, familie en vrienden van de verstandelijk beperkte bijrijders. In de loods van organisator G.S. van den IJssel werd de dag onder het genot van een hapje, een drankje en muziek afgesloten.

Meer berichten