Het Lionsbos, waar de lichtjesavond zal plaatsvinden
Het Lionsbos, waar de lichtjesavond zal plaatsvinden (Foto: Amel Bali)

Lichtjesavond in het Lionsbos

Amel Bali

Vieren, eren en gedenken

Zaterdag 3 november zal het Lionsbos naast zwembad de Windas in Bergschenhoek in het teken staan van vieren, eren en gedenken. Dit is het thema van de lichtjesavond, georganiseerd door de Lionsclub Berkel en Rodenrijs. "We zijn er trots op dat we dit evenement alweer voor de derde jaar op een rij morgen organiseren, met ondersteuning van talloze lokale vrijwilligers en organisaties", zegt Chris Persoon, voorzitter van de Lionsclub Berkel en Rodenrijs.

BERKEL EN RODENRIJS – De Lichtjesavond Lansingerland is een initiatief van Lionsclub Berkel en Rodenrijs en wordt georganiseerd in samenwerking met Vrienden van Hospice Lansingerland. Iedereen is op 3 november vanaf 18.45 uur welkom in de tent, naast zwembad de Windas aan de Berkelseweg. "Gezien de animo van de afgelopen jaren verwachten we dit jaar ook veel mensen", zegt Persoon. "We hebben dit jaar ook voorzorgsmaatregelen getroffen. We zorgen in ieder geval voor een grotere tent. Vorig jaar waren er meer mensen dan verwacht, sommigen moesten helaas buiten staan."

Een lichtje

De avond zal om 19:00 uur worden geopend met een welkomstwoord van burgemeester Pieter van de Stadt en Jeanette Voets, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Hospice Lansingerland. Hierna kunnen de bezoekers genieten van liederen, gezongen door het koor 'De Juiste Stemming' en wordt er een gedicht voorgedragen door Bleiswijkse dichter Hans Cieremans.

Om 19:30 uur ontvangen de aanwezigen een lichtje. Deze zijn beschikbaar gesteld door uitvaartverzorging Serry. Er wordt vervolgens een wandeling gemaakt door het Lionsbos. In het Lionsbos staan inmiddels 113 bomen. Het bos is populair zowel bij bedrijven als bij particulieren, die een gebeurtenis willen vieren of een persoon willen herdenken. Regelmatig bezoeken ze de geadopteerde bomen, leggen er bloemen bij, of laten er de hond los. "Mensen kunnen een boom adopteren, met een naambordje erbij waarop staat voor wie die boom groeit. Dit kan bijvoorbeeld een overledenen zijn, maar ook bijvoorbeeld voor een kleinkind of vriend. Het thema is dan ook vieren, eren en gedenken", legt Persoon uit.

Na de wandeling kan men een lichtje bij een boom plaatsen of bij het houten hart naast de tent. Voor kinderen zijn er lampions te koop. Ook is het mogelijk om na te praten en een warm drankje te kopen. Alle inkomsten komen ten goede van Hospice Lansingerland.

Mooi weer

"De afgelopen twee jaar is de lichtjesavond goed bevallen," zegt Persoon. "De lichtjesavond is gratis, mensen hoeven zich van tevoren niet aan te melden. Ik verwacht dat er dit jaar ook genoeg animo zal zijn. We hopen in ieder geval op mooi weer, dat hebben we helaas niet in de hand."

Meer berichten