Foto: Persgroep

Jubileum

Bleiswijk - Middenkoor Lesito 50 jaar! Op 7 oktober besteedde de OLV Visitatie parochie in Bleiswijk daaraan aandacht in een feestelijke eucharistieviering. De dirigent selecteerde hiervoor mooie nummers uit het repertoire. Voor deze gelegenheid zongen er zes oud-koorleden mee.

Het koor ontstond tijdens de periode van de beatmissen in de jaren 60. Een klein groepje enthousiastelingen groeide uit tot een jongerenkoor en tot het middenkoor van nu.

Aan het eind van de viering sprak Ineke Wooning, als secretaris van de locatieraad en namens de voorbereidingsgroep van de themaviering, een dankwoord voor de inspanningen van Lesito in al die jaren.

Daarna was er aandacht voor twee bijzondere jubilea, nl. het 25 jarig dirigentschap van Gerard de Bruijn en het 50 jarig lidmaatschap van Anneke Luijendijk. Voor beiden was als dank en waardering een kooronderscheiding aangevraagd. Pastor Bladowski speldde de onderscheidingen op en de jubilarissen kregen een presentje van de locatieraad.

Lesito sloot de viering af met het prachtige Rejoyce, waarna onder het genot van een kop koffie in het parochiehuis werd nagepraat. In de middaguren stond er voor het koor nog een leuke workshop smarlapzingen op het programma. De jubilarissen kregen van het van het koor een persoonlijke herinnering en na een gezellige middag ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis.

Meer berichten