Manon Scholman (l) van Double S en Chantal Straver van Kiekiek Friends maken deze week hun winkels Halloween-proof. Foto Kees van Rongen
Manon Scholman (l) van Double S en Chantal Straver van Kiekiek Friends maken deze week hun winkels Halloween-proof. Foto Kees van Rongen (Foto: kees van rongen)

Berkel Centrum spookachtig gezellig

Kees van Rongen

Vrijdag trick-or-treat voor kids

"In Berkel-Centrum wordt het vrijdagavond 26 oktober weer spookachtig gezellig," zegt winkelier Chantal Straver. "Deze week worden de winkels Halloween-proof gemaakt." De active winkeliersvereniging heeft verschillende activiteiten in petto. "Kinderen zijn vrijdagavond welkom voor hun trick-or-treat bij de winkels in het centrum."

Berkel en Rodenrijs - "Halloween is niet meer weg te denken in Berkel," zegt Chantal Straver van Kiekiek Friends. Samen met poelier Leon, Ruben van Verhage en Angelique van 4 You Lingerie vormt zij de promotiecommissie van de Berkelse winkeliersvereniging.

"De eigenaren van 28 winkels doen er alles aan om Berkel Centrum aantrekkelijk te houden. Vrijwel alle winkels dragen hun steentje bij," zegt Chantal. "Met ons complete winkelcentrum hoeft het winkelende publiek niet naar de grote stad. Straks zijn het de decemberdagen, waarbij we uitpakken en nu is het Halloween."

Nu is er vooral veel aandacht voor de kinderen. "In Berkel Centrum doen we al zo'n vijf jaar aan Halloween. Vorig jaar kwamen hier bij mij in de winkel en bij Double S van zus Manon Scholman meer dan 400 kinderen langs voor hun snoep. We willen natuurlijk niet tekort komen, dus we moeten heel wat snoep inslaan!"

Om te weten waar de kinderen snoep kunnen krijgen, is er vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur een griezelspeurtocht. De kinderen en hun ouders kunnen op het Westerwater nabij Shoeby een griezelkaart ophalen. Op deze griezelkaart staat aangegeven waar de kinderen snoepjes en letters kunnen vinden bij de winkeliers. De letters zijn verstopt in de etalages en vormen uiteindelijk een zin. De ingevulde griezelkaart kan weer worden ingeleverd op het startpunt voor 21.00 uur. Daar krijgen de kinderen een glaasje griezellimonade. Bovendien kan met de juiste oplossing van de zin een cadeaubon worden gewonnen.

"Bij Sport 2000 kunnen kinderen zich vrijdagavond helemaal in Halloweenstijl laten schminken. Natuurlijk is het extra leuk als kinderen zich ook in Halloweenstijl kleden," vindt Chantal. Maar er is nog meer te verwachten. "Je kunt meegriezelen en dansen in het Griezelhuis aan de Kerkstraat 13 (oude fietsenwinkel). Hier vind je een echte griezeldisco met dj. Daar kun je ook op de foto in een Halloween decor."

Lokale acteertalenten van Theater Vlammen laten zich van hun griezeligste kant zien tijdens de speurtocht. Zo kan je de Dolende Bruid, de Zusters of Blodereina tegenkomen in het centrum. Voorts loopt langzaam de Creapy Begrafenisstoet door het dorp. Daarnaast wordt de griezelspeurtocht in de winkelstraten opgevrolijkt met muziek van de streetband Herriemenie.

Alle informatie over Halloween in Berkel vindt u op de website www.winkelcentrum-berkel.nl

Meer berichten