De RET wil met de flexibele bus inspelen op de behoefte van reizigers.
De RET wil met de flexibele bus inspelen op de behoefte van reizigers. (Foto: Rick Keus)

RET start proef met flexibele bus

Aanvraag via website of app

In december start de RET met een proef in Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Vanaf 9 december krijgt buslijn 174 in Lansingerland in de avonduren gezelschap van een flexibele bus, die op aanvraag langs bepaalde haltes zal rijden.

Lansingerland - De reguliere bus rijdt vanaf 20.00 uur van metrostation Westpolder zijn vaste route volgens de dienstregeling. Daarnaast gaat er ook elk half uur een kleiner busje een flexibel traject rijden. Reizigers kunnen op de website of de app tot een kwartier voor hun rit aangeven naar welke halte ze willen. Haltes zonder animo slaat het busje over. Op verzoek kunnen ook haltes aan de route worden toegevoegd. Wie een abonnement heeft, kan tegen reguliere kosten gebruik maken van het vraaggericht ov, saldoreizigers betalen 1,05 euro per rit. Dat is duurder dan de vaste dienst, maar volgens de RET staat daar flexibiliteit en een hogere frequentie tegenover.

De RET wil met het experiment de behoefte van de reizigers centraal stellen en verwacht dat daardoor de animo voor busvervoer zal groeien. Het vraaggericht openbaar vervoer moet uiteindelijk worden toegepast op plekken waar geen ander ov is of waar behoefte is aan meer haltes. Komend jaar zal de proef uitgebreid worden naar Vlaardingen en Maassluis.

Meer berichten