Foto: Amel Bali

Humanitas Lansingerland viert feest

Amel Bali

Klein gebaar, vanuit een groot hart

Humanitas Lansingerland bestaat 10 jaar en dat moet gevierd worden! De vereniging wil hartenwensen van bewoners uit Lansingerland in vervulling laten gaan. Iedereen die een hartenwens heeft voor zichzelf of voor een ander kan deze opgeven. "Een klein gebaar vanuit een groot hart", zegt Monica van den Akker-Verhoekx. "Vanuit een groot blauw Humanitas hart", vult Alice Mullemeister lachend aan. De dames zijn beiden coördinator bij het tandem maatjesproject.

BLEISWIJK – De vereniging zal meerdere wensen in vervulling laten gaan. "We kijken wat er binnenkomt en wat we qua tijd en geld kunnen realiseren", zegt Mullemeister. "De voorwaarde is dat het een lokale hartenwens is," zegt van den Akker-Verhoekx. De burger voor wie het bedoeld is, moet ook uit Lansingerland komen en de wens moet sociaal en realistisch zijn. "Je moet bijvoorbeeld denken aan iemand, die geen geld voor de kapper heeft. Misschien ken je wel iemand van wie de heg al een tijd gesnoeid moet worden", zegt Mullemeister. "Of bijvoorbeeld mensen die eenzaam zijn een keer meenemen naar een concert of een bloemetje voor iemand", vult van den Akker-Verhoekx aan. De essentie volgens de dames is vooral dat je vanuit het humanistische gedachtengoed iets kunt betekenen voor een ander. "De wensen moeten sociaal gericht zijn. Het kan zijn dat iemand eenzaam is of iets naars heeft meegemaakt. Het gaat er vooral om, dat mensen aandacht voor elkaar hebben en zien dat een ander, om wat voor reden dan ook, iets verdient", zegt Mullemeister. "We hebben een beperkt budget en zullen aan de hand van de wensen op zoek gaan naar specifieke sponsoren."

Humanitas Lansingerland koppelt vrijwilligers en stagiairs aan eenzame mensen, die in een sociaal isolement leven. "We proberen ze weer te laten deelnemen aan de maatschappij", zegt Mullemeister. Humanitas Lansingerland begon 10 jaar geleden met thuisadministratie en biedt momenteel hulp aan mensen in drie verschillende categorieën. In de categorie Thuisadministratie, biedt Humanitas hulp om de administratie en financiën op orde te brengen en te behouden. Bij het project Home-Start komt een vrijwilliger in het gezin, ter ondersteuning van ouders met jonge kinderen. Daarnaast is er het Tandem Maatjesproject, waarbij mensen worden geholpen, die in een sociaal isolement terecht zijn gekomen. Sinds 1 september heeft Humanitas een nieuw project genaamd: Nieuwkomers. Aanmeldingen bij Humanitas komen binnen via verwijzers, maar mensen kunnen ook zichzelf aanmelden wanneer er extra hulp nodig is. Ook vrijwilligers zijn welkom. Zij kunnen zich via de lokale website van Humanitas aanmelden. Hartenwensen kunnen t/m 12 november doorgegeven worden via: hartenwenshumanitas@gmail.com of via de post: Hartenwens Lansingerland, Dorpsstraat 5, 2665 BG Bleiswijk.

Meer berichten