Foto: Amel Bali

Romy Vogelaar strijdt voor de finale

Amel Bali

Burger in het zonnetje

Uit 500 aanmeldingen staan zaterdag 3 november 22 kandidaten, verdeeld over vier categorieën, tegenover elkaar in de finale van Miss en Mister Tattoo Nederland 2019. De wedstrijd wordt voor het eerst in Nederland gehouden. De winnaars van elke categorie en de publiekswinnaar, gaan uiteindelijk door naar de finale in Miami in 2019. Romy Vogelaar (32) uit Berkel en Rodenrijs, is één van de kandidaten.

BERKEL EN RODENRIJS – De jury kijkt niet naar de kwantiteit, maar naar de kwaliteit van de tatoeages en het verhaal erachter. Vogelaar liet tien jaar geleden haar eerste tatoeage zetten: drie hibiscusbloemen, deze staan voor liefde, kracht en doorzetting. De tatoeages hebben allemaal een emotionele betekenis voor Vogelaar. Zelf vond ze het altijd mooi als mensen een arm vol lieten tatoeëren, maar was zelf bang voor vooroordelen. Haar armtatoeage begon met de Chinese kat Maneki Neko, die staat voor bescherming van familie en vrienden. Haar rechterarm is nu voor ¾ vol met vrolijk gekleurde beesten met grote ogen. Haar laatste tatoeage is een kolibrie.

Hoewel Vogelaar al aardig wat tatoeages heeft, loopt ze er niet mee te koop. "Mijn tatoeages zijn zo gezet dat wanneer ik aan het werk ben, je ze niet ziet. Dat vind ik juist het leuke eraan. Je bent dan een wolf in schaapskleren." Vogelaar vindt dat tatoeages nog niet echt geaccepteerd zijn in de samenleving. "Het wordt wel steeds meer gedoogd, maar nog niet altijd en overal, vooral in een dorpje als Berkel en Rodenrijs. Voordat ik ging solliciteren bij het Erasmus MC, als voedingsassistente, heb ik eerst gevraagd of mijn tatoeages geen probleem waren, aangezien ik een jasje met korte mouwen zou dragen. De reactie viel gelukkig mee. Men had er geen protocol voor."

Haar omgeving heeft het inmiddels geaccepteerd, als iets wat bij haar hoort. "Mijn vrienden zitten ook aardig onder de tattoos en mijn man heeft ook z'n armen vol zitten. Haar ouders vonden het in het begin wel moeilijk te accepteren. "Ze zijn er niet zo heel erg blij mee, maar ze hebben het wel inmiddels geaccepteerd als iets wat bij me hoort. Uit respect voor hen, doe ik bij ze thuis vaak lange mouwen aan, zodat ze zich in hun huis niet aan iets hoeven te storen wat ik mooi vindt. Als ze bij mij thuis zijn is het: mijn huis, mijn regels." Haar ouders stonden in het begin ook sceptisch tegenover het feit dat ze meedoet met de Miss en Mister Tattoo verkiezingen. Gaandeweg de tijd raakten ze wel enthousiast. "Ze komen zelfs aanstaande zaterdag kijken en aanmoedigen. Wie Vogelaar wilt steunen kan MTN82 sms'en naar 3669 (€1,50/sms). "Naast de vier categorieën zal er ook een publiekswinnaar zijn, degene met de meeste stemmen wint ook de reis naar Miami. T/m donderdag tellen alle stemmen zes keer en daarna één keer.

Meer berichten