Foto:

Nieuwe website gemeente Lansingerland live

Donderdag 8 november lanceerde wethouder Simon Fortuyn de nieuwe website van de gemeente Lansingerland. Een nieuwe site met moderne vormgeving en verbeterde navigatie.

Lansingerland - Vooral de zoekfunctie is toegankelijker gemaakt. De nieuwe Servicewijzer is intuïtief voor bezoekers. "Met deze website zetten we weer een stap in de verbetering van onze digitale dienstverlening", aldus wethouder Fortuyn. "De samenwerking met andere gemeenten zorgt ervoor dat we sneller en kostenefficiënt kunnen innoveren. We zijn niet meer afhankelijk van de planning van grote leveranciers, maar krijgen meer vrijheid om datgene te doen wat onze inwoners van ons verwachten. Service voor onze inwoners en ondernemers, Lansingerland doet 't!"
Als derde gemeente in Nederland maakt Lansingerland gebruik van WordPress, het meest gebruikte websitesysteem. Als tweede gemeente in Nederland bouwt men de site volgens het Open Webconcept. Binnen dit concept ontwikkelen gemeenten samen bouwstenen. Deze bouwstenen kunnen eenvoudig door websiteontwikkelaars opgepakt worden en als diensten ingezet worden voor gemeenten. Vier gemeenten trekken samen op bij de doorontwikkeling en het beheer van de Open Webconcept bouwstenen, namelijk gemeente Buren, Lansingerland, Heerenveen en Súdwest-Fryslân. Hiervoor ondertekenden de bestuurders uit deze gemeenten een intentieverklaring. De ondertekening vond plaats via een live-verbinding.

Meer berichten