Leerlingen planten 4000 stinzenbollen

Bleiswijk - Leerlingen van de Melanchton Business School hebben afgelopen vrijdag vierduizend bollen van stinzenplanten gepoot in de Bleiswijkse Zoom om de natuur te verrijken. Dit gebeurde vanuit het project biodiversiteit van Recreatieschap Rottemeren en Natuur- en Vogelwacht Rotta. 

Stinzenplanten zijn vroeg bloeiende bolgewassen, zoals sneeuwklokjes en krokussen. Ze zijn lang geleden vanuit zuidelijker landen in landgoederen en buitenplaatsen ingevoerd. Inmiddels zijn de stinzenplanten ingeburgerd en horen ze tot ons cultuurhistorisch erfgoed.

Na een inleiding op school over de natuur in recreatiegebied Rottemeren gingen 26 leerlingen van de Melanchton Business School aan de slag. Zij hebben bollen geplant in het bos achter restaurant Meerenbos en in het grasveld bij de werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Kooilaan in Bleiswijk. Het was even aanpoten, maar uiteindelijk zijn 4000 bolletjes de grond in gegaan. Bij verwildering en vermeerdering van de aanplant wordt een bezoek aan deze terreinen een waar lentefeest.

Meer berichten