Foto:

CDA in gesprek met buitensportverenigingen

Door de redactie

Lansingerland - Meer parkeerruimte, meer vrijwilligers en een nieuwe padelbaan. Dit zijn een aantal wensen van de buitensportverenigingen in Lansingerland. Het CDA bracht in oktober een bezoek langs de diverse sportverenigingen in Lansingerland voor een goed gesprek. 

Afgelopen maart is Arnold Oosterlaan gestopt met zijn activiteiten als lid van de gemeenteraad te Lansingerland. In de jaren dat Arnold in de gemeenteraad zat, was hij voor het CDA lid van de commissie Samenleving en behartigde Arnold alles wat met sport te maken had. Vanaf maart is Arnold's portefeuille overgedragen aan Dave Bergwerff, een nieuwkomer in de Lansingerlandse raad.

Het CDA heeft in oktober op de zaterdagen kennisgemaakt met de buitensportverenigingen in onze gemeente. De bestuurders van de verschillende verenigingen ontvingen de CDA-delegatie enthousiast en belangstellend.

Zo is de parkeerproblematiek bij het sportpark in Berkel en Rodenrijs uitgebreid aan de orde geweest. Op verschillende zaterdagen waarbij grote evenementen georganiseerd worden staan auto's in het graskantje en op andere plaatsen waar parkeren niet is toegestaan. Ook zijn er nu geen oplaadpalen beschikbaar voor elektrische auto's.

De voetbalverenigingen zijn er nog niet aan toe om rookvrij te worden. Terwijl de hockeyvereniging HBR wel aangeeft rookvrij te zijn. Voetbalvereniging TOGB is bereid uitkeringsgerechtigde te helpen participeren, mede gelet op de terugloop van het aantal vrijwilligers. De terugloop van vrijwilligers wordt door elk bestuur erkend en dit lijkt een groot probleem in de toekomst te worden.

De tennisverenigingen Lawn te Bleiswijk en tennisvereniging Triompf te Bergschenhoek hopen op steun van de gemeente om een Padelbaan te verwezenlijken. Padel is een opkomende sport. Het is een combinatie is van tennis en squash.

Bovengenoemde onderwerpen zijn slechts een handje vol van wat er daadwerkelijk besproken is. Met veel voldoening kijkt het CDA Lansingerland terug op deze bezoeken. Zeker, omdat alle sportverenigingen hebben aangegeven blij te zijn met het initiatief van de CDA fractie. Mede door bovenstaand succes, mogen de binnensportverenigingen ook een bezoek van het CDA verwachten.

Meer berichten