Een impressie van Berkel Centrum West vanaf de plas gezien.
Een impressie van Berkel Centrum West vanaf de plas gezien. (Foto: )

Berkel Centrum West krijgt Lidl-supermarkt

Door de redactie

Met de uitbreiding van het winkelcentrum van Berkel krijgt het dorp een een nieuwe Lidl-supermarkt erbij. Berkel Centrum West BV (bestaande uit Waaijer Projectrealisatie/ABB Bouwgroep) en Lidl Nederland GMBH hebben een overeenstemming gesloten, waarmee de supermarkt een vestiging krijgt in het centrumplan van Berkel Centrum West.

Berkel en Rodenrijs - Hiermee is een belangrijke stap gezet voor de daadwerkelijke realisatie van het centrumplan Berkel Centrum West waar Waaijer Projectrealisatie en ABB Bouwgroep al geruime tijd in nauwe samenwerking met de gemeente Lansingerland aan werken. Berkel Centrum West bestaat uit zeven gebouwen waarvan gebouw 1 bestaat uit een supermarkt van circa 2.500 m², 196 gebouwde openbare parkeerplaatsen, circa 700 m² voor overige detailhandel/horeca, circa 100 vrije sector huur- en/of koopappartementen/maisonnettes en 118 privé parkeerplaatsen ten behoeve van de appartementen.
De gesloten overeenkomst voorziet in de verkoop van circa 2.500 m² supermarkt en 196 gebouwde openbare parkeerplaatsen aan de Lidl. De nieuwe Lidl-supermarkt in Berkel Centrum West moet hiermee een moderne winkel zijn die de klant van alle gemakken voorziet. De supermarkt opent in de derde kwartaal 2021 haar deuren.

Groei
De komende 10 jaar zal naar verwachting de gemeente met ongeveer 8.000 inwoners groeien tot 68.000 inwoners. Het is belangrijk om het voorzieningenniveau hierop af te stemmen. Na de herontwikkeling aan de oostzijde van het centrum (Kerksingel), wordt het centrumgebied verder versterkt en afrond door aan de westzijde van het centrum (Westersingel) een uitbreiding te laten plaatsvinden. Berkel Centrum West wordt een aangenaam en levendig verblijfsgebied door de combinatie van winkels en wonen, horeca en leisure, pleinen en terrassen aan het water.
Voor meer informatie, kijk op www.berkelcentrumwest.nl

Meer berichten