Burgemeester Pieter van de Stadt (l) heeft de regenboogvlag naar de top gehesen.
Burgemeester Pieter van de Stadt (l) heeft de regenboogvlag naar de top gehesen.

Lansingerland hijst regenboogvlag

Lansingerland - Burgemeester Pieter van de Stadt heeft vrijdagochtend de regenboogvlag gehesen bij het gemeentehuis van Lansingerland. In een tijd waarin het recht te zijn wie je bent en lief te hebben wie je wilt onder druk staat vanuit verschillende hoeken, is het goed als gemeente nog eens duidelijk te maken dat wij open staan en er zijn voor iedereen,'' benadrukt de burgemeester.
Met het hijsen van de vlag geeft het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland gehoor aan de oproep aan gemeenten om vrijdag landelijk de regenboogvlag te hijsen. Hiermee maken gemeenten collectief een statement tegen de zogeheten Nashville-verklaring waarin homoseksualiteit, genderneutraliteit en transgenderisme worden afgewezen.
De regenboogvlag staat voor het college symbool voor de inclusieve gemeente die Lansingerland wil zijn. Een gemeente waarin iedereen zich thuis en veilig voelt. "In Lansingerland krijgt iedereen de ruimte om zichzelf te zijn. Samen leven doen we met z'n allen door naar elkaar te luisteren, in gesprek te gaan en begrip te tonen. Wij sluiten niemand uit,'' aldus Van de Stadt.

Meer berichten