Er wordt onderzocht of bij station Lansingerland-Zoetermeer een nieuwe wijk kan komen.
Er wordt onderzocht of bij station Lansingerland-Zoetermeer een nieuwe wijk kan komen. (Foto: Robbert Roos)

Mogelijke bouw van 1000 woningen bij Bleizo

De colleges van Lansingerland en Lansingerland onderzoeken of het mogelijk is om een wijk met 1000 woningen te bouwen rond het in aanbouw zijnde station Bleizo. Dit is de uitkomst van een gezamenlijke verkenning die de twee buurgemeenten onlangs hebben laten uitvoeren.

Zoetermeer - Volgens Zoetermeerse wethouder Jan Iedema is het plan een welkome aanvulling voor Bleizo dat nu als verkeersknooppunt geldt en vooral bedrijven huisvest. "De vervoerswaarde wordt groter als je daar woningbouw aan toevoegt", zegt hij. Er zou ruimte zijn voor zo'n 1000 woningen. Deze zouden op het grondgebied van Lansingerland komen en valt volgens de wethouder buiten de Zoetermeerse ambitie van 16.000 nieuwbouwwoningen.

Lansingerland en Zoetermeer gaan samen een bureau selecteren die het plan verder kan inventariseren. "Ik ben voorstander van deze samenwerking en denk dat we zorgen voor een sterke woon-werkbalans", zegt Iedema. Dat er niet eerder over woningbouw bij Bleizo is begonnen had volgens hem alles te maken met de crisis.

Meer berichten