Controles op mountainbikers

BOA's van Staatsbosbeheer gaan de komende tijd extra controleren of mountainbikers in de Rottemeren zich aan de regels houden. Sommige mountainbikers maken gebruik van wandel-, vlonder- en ruiterpaden, terwijl dat verboden is. Overtreders krijgen een boete.

Lansingerland - De BOA's organiseren de handhavingsactie omdat Staatsbosbeheer al enige tijd meldingen en klachten krijgt over mountainbikers, die gebruik maken van voet-, natuur-, vlonder- en ruiterpaden en werkstroken in de Rottemeren. Mountainbikers mogen deze paden niet gebruiken. Het zorgt voor overlast, gevaarlijke situaties en ook schade aan het terrein. Mountainbikers kunnen wel terecht op het mountainbikeparcours in het Hoge Bergse Bos in Bergschenhoek. Wanneer zij naar het parcours fietsen, moeten ze gebruik maken van de fietspaden. De boete voor overtreders bedraagt € 55,- exclusief € 9,- administratiekosten.

Recreatieschap Rottemeren wil graag dat iedereen optimaal kan genieten van het gebied en wil daarom dat bezoekers de paden op een juiste manier gebruiken. Staatsbosbeheer beheert het gebied in opdracht van het Recreatieschap Rottemeren. Het handhaven van de regels hoort hier ook bij.

Meer berichten