Eveline van Dongen geeft een lezing in Ontmoet!
Eveline van Dongen geeft een lezing in Ontmoet! (Foto: )

Eveline van Dongen vertelt over de kracht van verhalen

Sprookjes, mythen en sagen zijn nog steeds springlevend en broodnodig voor onze spirituele ontwikkeling. Eveline van Dongen vertelt deze maand in de vestiging Bergschenhoek Ontmoet! over het werken met helende verhalen om je heen en de verhalen in jezelf. Deze interactieve lezing vindt plaats op 21 februari om 14.00 uur in Ontmoet! in Bergschenhoek tijdens de Maand van de Spiritualiteit.

Bergschenhoek - De lezing is een activiteit van de Lonkende Leestafel, die Bibliotheek Oostland tweemaal per maand in Ontmoet! aan de Wilhelminastraat organiseert. Deelname aan deze activiteiten is gratis.


Eeuwenoud
Al eeuwen lang worden verhalen in de vorm van sprookjes, mythen en sagen gebruikt om wijze levenslessen van generatie tot generatie over te brengen. Van samenkomsten rondom een kampvuur tot gesprekken aan de keukentafel. Verhalen zijn nog steeds heel actueel als het gaat om verbinden en versterken. Toch wordt tegenwoordig storytelling vooral nog gebruikt om te 'verkopen' en is het verworden tot een marketinginstrument. "En dat is een groot gemis voor onze spirituele ontwikkeling". Zo stelt Eveline die werkzaam is in Bleiswijk vanuit haar praktijk, Inner Treasure.

Verhalen verbinden
Eveline weet hoe verhalen kunnen helpen: "Want juist door bewust te worden van de levensverhalen om ons heen en de verhalen in onszelf, door er aandacht aan te geven en ze te delen, kunnen wij ons niet alleen met elkaar, maar vooral ook met onszelf verbinden. Zodra we onze levenservaringen om kunnen zetten in krachtige verhalen, zullen zij ons hart kunnen dragen in plaats van belemmeren. Door bewust te worden van het systeem van verhalen waarvan wij deel uitmaken, kunnen wij met veel meer aandacht liefdevol in het nu aanwezig zijn."

Eveline van Dongen geeft op 21 februari deze lezing van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur in Ontmoet aan de Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. U bent van harte welkom om deze lezing gratis bij te wonen. Aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs.

Meer berichten