SeniorWeb Lansingerland houdt een informatiebijeenkomst over digitaal nalatenschap.
SeniorWeb Lansingerland houdt een informatiebijeenkomst over digitaal nalatenschap. (Foto: )

Thema-avond: Digitaal Nalaten

Berkel en Rodenrijs - Ons leven is de afgelopen twintig jaar steeds digitaler geworden. We zijn zelf op tal van vlakken online actief. Daarnaast regelen instanties en overheden hun zaken steeds vaker digitaal. Iedereen zorgt natuurlijk dat al zijn of haar online gegevens goed zijn beveiligd. Met wachtwoorden die lastig te raden of kraken zijn, en die niemand kent. Maar als iemand komt te overlijden of in het geval van alzheimer/dementie zijn die goed beveiligde accounts voor niemand toegankelijk. Weinig mensen staan hierbij stil, zo blijkt uit onderzoek van SeniorWeb.

In samenwerking met Bibliotheek Oostland houdt SeniorWeb Lansingerland op woensdag 20 februari een informatieavond over Digitaal Nalaten in de bibliotheekvestiging van Berkel en Rodenrijs, Nieuwstraat 25. De avond start om 20.00 uur. Men hoeft zich niet vooraf aan te melden en de toegang is gratis.

Veel mensen bekommeren zich niet om hun digitale nalatenschap. Wat doe je als nabestaande met de apparaten, accounts, sociale mediaprofielen en abonnementen van de overledene wanneer deze niets heeft overgedragen? Wat is er mogelijk, wat niet en hoe regelt u het allemaal? En wat kunt u vooraf zelf regelen. Dat zijn de onderwerpen die deze avond aan de orde komen.

Voor meer informatie: stuur een mail naar seniorweblansingerland@gmail.com.

Meer berichten