Arthur van Leeuwen (l) samen met zijn medepresentator Luco Bakker.
Arthur van Leeuwen (l) samen met zijn medepresentator Luco Bakker. (Foto: Amel Bali)

Arthur heeft al 21.700 abonnees

Amel Bali

Burger in het zonnetje

Arthur van Leeuwen (20) uit Bergschenhoek begon op zijn vijftiende met YouTuben. Inmiddels heeft hij 21.700 abonnees op zijn YouTubekanaal. "Daar ben ik ook heel erg trots op", zegt Arthur. Zijn filmpjes zijn vooral gericht op jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Tegenwoordig probeert hij ook om het goede voorbeeld te geven met zijn filmpjes en jongeren te stimuleren om over de toekomst na te denken. Momenteel is hij bezig met een serie: 'Arthur komt werken'.

BERGSCHENHOEK – In het begin was het volgens Arthur best moeilijk. "Het was hard bikkelen, maar na twee jaar ongeveer werd mijn YouTubekanaal steeds bekender en werd ik ook hier in het dorp herkend. Een andere YouTuber 'Youstube' heeft reclame voor me gemaakt, dat heeft ook geholpen om bekender te worden." Arthur maakt zijn filmpjes op gevoel. "Wat ik op dat moment leuk vind, dat film ik en plaats ik op YouTube." Volgens Arthur moet je gewoon doorgaan. "Je moet niet te veel denken aan wat andere van je filmpjes vinden. In het verleden hebben mensen mij ook pijn gedaan, omdat ze het niet eens waren met mijn filmpjes of omdat ze het me misgunden. Wat het precies was weet ik ook niet, maar ik wist dat ik gewoon door moest gaan." Arthur vindt zichzelf geen vlogger. "Ik ben een Youtuber en geen vlogger. Een vlogger filmt zijn leven net zoals bijvoorbeeld Enzoknol. Een Youtuber die filmt gewoon van alles wat die leuk vindt, dat past beter bij mij." Inmiddels heeft Arthur al ruim 300 filmpjes op zijn Youtubekanaal staan. "Vooral de filmpjes over challenges worden goed bekeken. Mijn populairste video heeft 100.000 views, dat was een challenge crackers eten." Het internet is volgens Arthur onvoorspelbaar. "Je weet nooit hoe het zal lopen met een filmpje. Soms verwacht je het niet en wordt het juist heel vaak bekeken."

Momenteel is Arthur bezig met een serie genaamd: Arthur komt werken. Hierin gaat hij bij elke aflevering op bezoek bij een ondernemer in Lansingerland. Door middel van een filmpje, laat hij het werk zien wat de ondernemer doet. Op deze manier wil hij jongeren motiveren, die nog geen beroepskeuze hebben gemaakt. Voor de ondernemers is het natuurlijk ook een goede mogelijkheid om de onderneming uit te lichten. Momenteel staan er twee afleveringen op Youtube. De een is opgenomen bij kapsalon Dubai in Bergschenhoek en de andere bij restaurant Annie in Berkel en Rodenrijs. Arthur roept ondernemers op om mee te werken aan zijn serie. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Arthur via alldayvlog@gmail.com. Arthur is ongeveer twee dagen per week bezig met het bedenken, filmen en editen, daarnaast werkt hij in de horeca. Momenteel is hij bezig om een verdienmodel op te zetten met zijn Youtubekanaal. "Mijn droom is uiteindelijk om een bekende Youtuber te worden en daar mijn geld mee te verdienen. Je moet er hard voor werken en vooral in blijven geloven. Als je er niet in gelooft, dan gebeurt er niks."

Meer berichten