Foto:

Snelste hardloper gaat de lucht in

Redactie

Vliegende Vrouwen Run

De winnaars van de Vliegende Vrouwen Run gaan letterlijk de lucht in. Degenen die op de vijf of tien kilometer als eerste over de finish komt, wint een luchtballonvaart voor twee personen. Een passende prijs voor deze run, waar deelnemers op 18 mei door het mooie Groenzoom mogen lopen.

Lansingerland - Je bent een Vliegende Vrouw/Vent of je bent het niet. In samenwerking met MaasJobs en de Luchteiziger kan de organisatie van de hardloopwedstrijd deze ludieke prijs aanbieden aan haar deelnemers. "Voor veel mensen is een luchtballonvaart iets wat ze altijd nog een keer willen doen'', vertelt organisator Marloes Nuijten. "Deze hoofdprijs past natuurlijk perfect bij onze hardloopwedstrijd!"

Alhoewel Nuijten benadrukt dat de VV Run vooral een gezellige, dorpse hardloopwedstrijd is, vindt ze het leuk om de hardlopers nog wat extra motivatie mee te geven. "Natuurlijk weet ik dat voor veel van onze deelnemers de gezelligheid en zichzelf uitdagen voorop staat. Maar het is toch leuk om iedereen nog net even meer te prikkelen."

Voor de lopers die een eerste plek aan hun neus voorbij zien gaan, maar toch nog tweede of derde worden, heeft de organisator goed nieuws. "Intersport Doesburg heeft héle mooie prijzen voor hen!" verklapt Nuijten.

De VV Run is op zaterdag 18 mei en gaat van start nabij pannenkoekenrestaurant de Soete Suikerbol. Lopers kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer. De route voert in zijn geheel door natuurgebied de Groenzoom.

Omdat het de jubileumeditie is van de VV Run, mogen ook mannen eenmalig deelnemen. Zij starten vijf minuten na de vrouwen. Volgens Nuijten hebben de eerste heren zich al gemeld. ,,Wij zijn natuurlijk van oorsprong een ladiesrun. Vier jaar lang stond onze hardloopwedstrijd in het teken van de vrouw. Ik ben benieuwd wat de mannen van 'onze ladiesrun' vinden!"

Vrouwen en mannen die willen deelnemen aan de Vliegende Vrouwen Run kunnen zich inschrijven via https://www.vliegendevrouwen.com/. Hier is ook meer informatie te vinden over de Run.

Meer berichten