Foto: Amel Bali

"Ik zing al sinds mijn geboorte"

Amel Bali

Burger in het zonnetje

In aanloop naar de Koningsspelen is afgelopen vrijdag 15 maart het nieuwe lied van Kinderen Voor Kinderen uitgekomen. Dit jaar maakt Sophie de Bruijn (9), uit Bergschenhoek voor het tweede jaar deel uit van het koor. In deze editie van Burger in het Zonnetje vertelt ze over haar passie: dansen en zingen. "Ik zing al sinds mijn geboorte", zegt Sophie lachend. Vader de Bruijn beaamt dat. "Ze zong altijd, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat."

BERGSCHENHOEK – Sophie heeft een brede voorkeur als het aankomt op muziek. "Ik zing van alles, als ik iets leuks hoor dan blijf ik het zingen." Voor De Bruijn was het wel gauw duidelijk dat Sophie talent heeft. "Ze stak al heel vroeg boven de rest uit." Sophie houdt naast zingen ook erg van dansen. "Ik kan niet kiezen tussen dansen en zingen en doe het liefst allebei tegelijk." Ze heeft op ballet gezeten bij De Ballet academie in Bergschenhoek, ze heeft bij het Nationale Ballet gedanst in Amsterdam en volgt sinds 2015 ook twee keer per week pop,- theater,- musical en danslessen bij Lucia Marthas Insititute for Performing Arts in Rotterdam. Daarnaast oefent Sophie ook wekelijks bij het Nationaal Kinderkoor aan het conservatorium in Den Haag en gaat ze elke zondag naar Amsterdam waar ze bij Kinderen Voor Kinderen oefent met zingen en dansen. Een aardig drukke agenda, maar volgens Sophie is ze het gewend. "

Sophie is altijd al een grote fan van Kinderen Voor Kinderen geweest. Eind 2016 ging ze naar de open dagen van Kinderen Voor Kinderen bij het Luxor Theater in Rotterdam. Haar interesse werd gewekt. Ze deed auditie bij het koor in 2017 en eindigde bij de laatste acht. Sophie gaf de moed niet op en deed ook auditie voor de musical The Lion King en bij The Voice Kids. "Dat was echt heel leuk, maar ze vonden mijn stem toen nog te jong", zegt ze. In 2018 waagde Sophie een nieuwe poging en deed weer auditie voor Kinderen Voor Kinderen en voor The Lion King, dit keer met succes. Bij allebei was ze door en koos uiteindelijk voor Kinderen Voor Kinderen. Haar favoriete lied is het lied: de Tijger. "Niet alleen omdat ik er solo in zing, maar ook omdat tijger mijn lievelingsdier is", legt ze uit.

Sophie houdt van optreden en schuwt niet het podium. Vorig jaar deed ze tijdens Koningsdag mee aan de talentenjacht: 'The Voice of Lansingerland'. Op het podium, op de Kruin, won Sophie met het lied: 'Ik ben er niet' van Vajen van den Bosch. "Op Koningsdag staat ze altijd op het podium. Het maakt niet uit hoeveel mensen er zijn, of wat voor muziek ze draaien", zegt De Bruijn. Ook dit jaar wil Sophie het podium op Koningsdag beklimmen. Hoewel ze nog jong is, weet ze al wat ze in de toekomst wil. "Als ik groot ben wil ik iets met musicals doen", zegt Sophie. Haar droom is om de grote Nala te spelen in de musical: The Lion King.

Meer berichten