Foto: Leoniek Gabry

Binnenkort Kledingbeurs Bleiswijk

Amel Bali

"30% naar het huttendorp"

30 maart is het weer zover, dan wordt de kledingbeurs georganiseerd in de Anne Frankschool in Bleiswijk. Er wordt voorjaars,- en zomerkleding, schoenen en sandalen aangeboden vanaf maat 86 t/m maat xs. "Er zijn zoveel partijen geholpen met de kledingbeurs. Mensen die hun kleding kwijt willen, mensen die willen kopen, de kledingbank in Zoetermeer, waar de overgebleven kleding naartoe zal gaan en het goede doel waar 30% van de opbrengst aan geschonken zal worden", zegt Leoniek Gabry, die vrijwillig samen met 24 anderen de kledingbeurs organiseert.

BLEISWIJK – Sinds vier jaar organiseert Leoniek Gabry twee keer per jaar de kledingbeurs in de Anne Frankschool in Bleiswijk. Op het moment dat Gabry de kledingbeurs overnam, dreigde deze te stoppen, omdat een aantal vrijwilligers ermee waren gestopt. Gabry vond dit jammer. "Toen was juist de crisis gaande", zegt Gabry. Ze heeft flink gelobbyd bij de Anne Frankschool om daar de beurs te kunnen organiseren. "Voor de school is het ook reclame, de school is maatschappelijk bezig en de mensen weten de weg naar de school te vinden." Gabry schreef een plan en legde dit voor aan de directie van de school.

Vooraf aan de kledingbeurs kunnen mensen zich opgeven en krijgen ze een klantnummer. Dit nummer wordt op de kleding gezet, die ze zelf mogen prijzen. Mensen die kleding inbrengen, ontvangen uiteindelijk 70% van de opbrengst. 30% van de opbrengst (min de gemaakte kosten) gaat naar Stichting Jeugd Speel Week, voor het huttendorp. "Wij vinden het huttendorp een uniek idee. Kinderen hoeven niks te betalen om een hele week mee te mogen doen." De overgebleven kleding kan weer mee terug naar huis, of gedoneerd worden aan de Kledingbank in Zoetermeer. "We willen graag dat de overgebleven kleding in Nederland blijft. Hier zijn ook genoeg gezinnen, die het hard kunnen gebruiken. Mensen kunnen vooraf aangeven wat ze wel of niet willen doneren.", legt Gabry uit. Na de beurs wordt alles weer op nummer gesorteerd door de vrijwilligers.

In totaal kunnen er 125 mensen kleding inbrengen vanaf maat 86. Degene die mee wil doen, kan zich opgeven via: kinderkledingbeursbleiswijk@gmail.com. Per persoon mogen er 50 stuks aan kleding ingebracht worden en maximaal twee schoenen of sandalen. Aan de kleding worden ook eisen gesteld. "Er mogen geen vlekken op zitten, de kleding moet niet verwassen zijn en het moet ook kleding van deze tijd zijn. We willen wel uitstralen, dat we kwaliteit kleding verkopen", zegt Gabry. Elk kledingstuk wordt door de vrijwilligers nagekeken. Iedereen dient de kleding vooraf zelf vanaf €0,50 te prijzen. Kleding kan donderdag 28 maart tussen 19:00 uur en 20:00 uur op de Anne Frankschool ingeleverd worden of op vrijdag 29 maart tussen 9:00 uur en 12:00 uur.

Meer berichten