BSO Prokino Kwakelbinkie aan de slag voor de Landelijke Opschoondag

Berkel en Rodenrijs - Dit jaar vindt op zaterdag 23 maart alweer de 17e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Tijdens deze dag maken mensen samen hun buurt schoon. Voor een prettige en leefbare omgeving, maar ook voor meer bewustzijn rondom zwerfafval.

In een schone omgeving is het prettiger wonen en spelen. BSO Prokino Kwakelbinkie in Berkel en Rodenrijs is ook een 'Supporter van Schoon' en heeft daarom, in aanloop naar de Landelijke Opschoondag, op dinsdag 19 maart een eigen opschoonactie georganiseerd.

's Middags zijn de kinderen van alle BSO groepen op pad geweest om de buurt op te schonen. Met officiële 'Supporter van Schoon' hesjes en handschoenen zijn zij enthousiast aan de slag gegaan. De kinderen zijn van alles tegengekomen, zoals flesjes, blikken, doppen en kranten. De acties leverden meerdere volle vuilniszakken en daarmee dus een schonere omgeving op. De kinderen vonden het erg leuk op deel te nemen aan de opschoonactie en hebben na afloop een welverdiende diploma ontvangen. Er wordt teruggekeken op een geslaagde middag!

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Het opruimen van de buurt geeft een waardevolle boodschap af, geeft het goede voorbeeld én versterkt de band met de buurt. Het levert saamhorigheid op en meer bewustzijn rondom 'schoon'. Meer informatie over het initiatief is te vinden op www.supportervanschoon.nl.

Meer berichten