Hoi Minitruckers: Feest voor jong en oud!

Op 30 & 31 maart is er volop actie aan de Noordeindseweg 104 in Berkel. In gebouw Willem Huygensz is dan Minitruckers.nl in actie. Ze hebben daar een circuit gebouwd waar hun minitrucks rondrijden, ladingen laden en lossen en nog veel meer! In het ernaast gelegen Koetshuys heeft RC Truckers Haaglanden een fascinerende baan ingericht waar zij hun micromodellen laten rijden. Tijdens het event rijden er ook minitrucks van G.S. van den IJssel en Gebr. Van der Voort door de zaal. Kees Overmeer, een van de organisatoren heeft ze zelf gebouwd.

Berkel en Rodenrijs - De beide transportbedrijven zijn ook sponsor samen met DON Rijopleidingen uit Naaldwijk. Deze rijschool is aanwezig met een lestruck, waarmee het belang van verkeersveiligheid aandacht krijgt. Zo wordt de werking van de dode hoekspiegel uitgelegd, terwijl bezoekers zelf plaats kunnen nemen in de auto, die is geparkeerd in de pastorietuin.

Kees Overmeer over zijn club Minitruckers.nl: "Zodra we bij elkaar komen vooral lekker stoeien met de radiografisch bestuurbare vrachtwagens. Een model creëren aan de keukentafel is leuk, maar de hobby wordt pas echt interessant als je jouw creatie aan anderen kunt laten zien. Wij laten graag iedereen meegenieten. De modellen zijn gebouwd op schaal 1:16 tot 1:14,5. Dit betekent dat bijvoorbeeld een trekker-opleggercombinatie al meer dan 1 meter lang is!

En het zijn niet zomaar modellen. Veel clubleden kiezen ervoor om onderdelen, zelfs complete vrachtwagens zelf te bouwen. Hierdoor rijden er binnen de club veel unieke trucks rond".

Hoi Minitruckers vindt plaats op zaterdag 30 maart van 11.00 – 17.00 uur en zondag 31 maart van 12.00 – 17.00 uur. Toegangsprijs is € 3,00. Het wordt een kijkfestijn voor alle leeftijden!

Meer berichten