Veerpont over de Rotte weer in de Vaart

Na een winterseizoen in de loods te hebben gelegen vaart veerpont 't Verlaat binnenkort weer op de Rottemeren. Vanaf zaterdag 6 april alleen de weekenden en vanaf zondag 27 april tot en met zondag 30 september dagelijks. Daarna in oktober alleen nog in het weekend.

Bleiswijk - Veerpont 't Verlaat is al jaren een begrip en een populaire verschijning op de Rotte. Een oversteek met de pont 't Verlaat, is een leuke afwisseling van een fiets- of wandeltocht. De vrijwillige schippers varen de pont van de steiger aan de Bleiswijkse kant bij het restaurant Meerenbos naar de Zevenhuizer overkant of, als de drukte het toelaat, naar de steiger bij eetcafé De Roerdomp. Voetgangers mét en zonder fiets zijn van harte welkom, de kosten zijn 50 cent per oversteek. De schippers van de pont 't Verlaat kijken er naar uit u weer over te mogen zetten.

Dienstregeling, tijden, data

De pont vaart van zaterdag 27 april tot en met zondag 30 september dagelijks tussen 11:00 en 17.30 uur. Vanaf zaterdag 6 september en in de maand oktober vaart de pont alleen in de weekenden. Bij slecht weer (veel regen, koud) vaart de pont niet. Bij de opstap punten staan borden waarop staat aangegeven of de pont die dag wel of niet vaart. Er is geen vaste dienstregeling. Als u overgezet wilt worden; ga aan boord, vertel de schipper waar u heen wilt en hij zorgt dat u daar met droge voeten komt!

Zonnepont

De pont is een initiatief van het recreatieschap Rottemeren. Bijzonder aan de pont is dat het een Zonnepont is, dat wil zeggen dat de pont elektromotoren heeft en dat de accu's voor deze motoren worden opgeladen via de zonnepanelen op het dak van de pont, milieuvriendelijker kan haast niet!

Meer weten?

De site www.voetveren.nl heeft veel informatie over collega veerponten. Wist u bijvoorbeeld dat in Nederland ca. 280 voetveren in bedrijf zijn?. Meer informatie over recreatie aan de Rottemeren? Kijk dan op www.staatsbosbeheer.nl

Meer berichten