Bloemschikken was een van de vakwedstrijden.
Bloemschikken was een van de vakwedstrijden.

Bleiswijks team op vierde plek bij Skills Talents

Melanchton Business School uit Bleiswijk heeft een mooie plek behaalt tijdens de nationale kampioenschappen van Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor vmbo. De ontknoping vond op donderdag 21 maart plaats tijdens Skills The Finals in RAI Amsterdam. Hier streden 315 vmbo-leerlingen om Nederlands kampioen te worden in hun vakrichting. Er waren tien vakwedstrijden die aansluiten op de beroepsprofielen van het vmbo, zoals Bouwen, Wonen Interieur, Horeca, Bakkerij Recreatie, Mobiliteit Transport en Tuinontwerp -aanleg.

In de categorie Bloemwerk haalde Melanchton Business School de vierde plaats. Het nationaal kampioenschap wordt georganiseerd om de passie voor vakmanschap te stimuleren, het beroepsonderwijs te promoten en jongeren een bijzondere leerervaring te geven. 

Het volgende nationale kampioenschap voor beroepen vindt plaats van 4 tot en met 6 maart 2020 in Leeuwarden, provincie Friesland. Skills The Finals zal daar de landelijke finales houden voor vmbo en mbo en een LOB-programma organiseren. Daarbij zoveel mogelijk samenwerken met plaatselijke mbo-scholen en partners.

Meer berichten