Op scholen door heel Nederland smullen kinderen van een Koningsontbijt.
Op scholen door heel Nederland smullen kinderen van een Koningsontbijt. (Foto: Photo Republic / Bibi Neuray)

Koningsontbijt komt er weer aan

Op 12 april zijn de nationale Koningsspelen weer. In totaal nemen dit jaar bijna 1,2 miljoen leerlingen van zo'n 5.000 scholen in heel Nederland deel aan de Koningsspelen. Ook basisschoolleerlingen uit Lansingerland gaan er sportief tegenaan, maar krijgen vooraf een gezond Koningsontbijt. 

Maar liefst 9 scholen in Bergschenhoek en omgeving krijgen op vrijdagochtend 12 april het Koningsontbijt aangeboden door Jumbo Veltrop. Voordat de kinderen aan het sportieve gedeelte van de Koningspelen beginnen, kunnen ze genieten van een ontbijt dat voldoende energie geeft voor een dag vol sport en spel. Het gevarieerde Koningsontbijt is in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en sluit aan op het thema 'water drinken' van de Koningsspelen. Het ontbijtpakket, dat onder meer bestaat uit volkoren brood, fruitspread, appeltjes, snoeptomaatjes en melk, is dan ook uitgebreid met gezonde ingrediënten zoals citroen en sinaasappel voor water met een lekker smaakje.

"Wij zijn trots dat wij de basisscholen in de omgeving voor de zevende keer op rij kunnen voorzien van het Koningsontbijt", legt ondernemer Christiaan Veltrop van Jumbo Veltrop uit. "Als Jumbo winkel staan wij middenin de samenleving en willen inwoners van Bergschenhoek helpen om een gezonde keuze te maken. Met dit ontbijtpakket hopen we dat kinderen én hun ouders gestimuleerd worden om niet alleen tijdens de Koningsspelen, maar het hele jaar de dag te starten met een goed ontbijt." 

Alle kinderen kunnen genieten van een lekker en gezond ontbijt. Dit is volledig in lijn met de richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Naast ingrediënten voor lekkere variaties met water, bevat het ontbijtpakket thee, volkoren brood en speltwafels, halvarine, smeerkaas, appelstroop, 100% pindakaas en fruitspread als broodbeleg, appeltjes, snoeptomaatjes, komkommer en melk.

Meer berichten