Leerlingen van de Blesewic spelen Midzomernachtsdroom

Leerlingen van de mavo en havo van de Blesewic uit Bleiswijk spelen op op 18 mei een muzikale bewerking van Shakespeares Midzomernachtsdroom in Theater 't Web. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Bleiswijk - Liefhebbers van Shakespeare zitten goed dit jaar, want in Theater 't Web worden twee bewerkingen van beroemde stukken van Shakespeare opgevoerd. Eerder was op 7 april Hendrika de Vijfde te zien (een bewerking van Hendrik de Vijfde). Op 18 mei speelt de Theaterplusklas van de Blesewic Midzomernachtsdroom.

Midzomernachtsdroom is een romantische komedie van William Shakespeare uit 1600. Het stuk beschrijft de avonturen van vier jonge geliefden, en een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan. Midzomernachtsdroom is de basis voor vele opera's, films, muziekstukken en andere toneelstukken.

Het stuk wordt gespeeld door de World Experience Theater & Music-leerlingen (2e en 3e klas van mavo/havo) van de Blesewic. In deze workshop van 20 weken verdiepen de leerlingen zich (onder leiding van regisseur Charmaine Hulsbosch) na schooltijd in dit bewerkte stuk van Shakespeare: Bernard Hoving (docent muziek) en Charmaine Hulsbosch maakten van Midzomernachtsdroom een muziektheaterstuk.

Kaarten

Midzomernachtsdroom wordt zaterdag 18 mei vertoond om 20.00 uur (deuren open: 19.30 uur). Kaarten kosten €5,00 en zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl.

Meer berichten