Meer pleegouders nodig in Lansingerland

Wethouder Ankie van Tatenhove steunt de campagne van Enver om het 100ste pleeggezin te vinden in Lansingerland. ,,Elk kind telt en verdient een kans,'' vindt Van Tatenhove. ,,Daarom is het belangrijk dat alle kinderen op kunnen groeien in een veilige omgeving waar ze de kans krijgen om talent te ontplooien.''

Enver is één van de organisaties die in Lansingerland jeugd- en opvoedhulp verzorgt. Er zijn in Lansingerland meer pleegouders nodig. ,,Het zou toch geweldig zijn als er voor ieder kind die dat nodig heeft een pleeggezin is,´ aldus wethouder Van Tatenhove.

Volgens haar verdienen alle kinderen een thuis. Momenteel bieden in Lansingerland 47 gezinnen 79 pleegkinderen de kans om op te groeien in een zo stabiel mogelijke thuisomgeving. ,,Met dat aantal gezinnen scoren we relatief al erg goed, maar we hebben meer gezinnen nodig die kinderen op weg helpen," zegt Van Tatenhove. ,,Wij laten zien dat Lansingerland een betrokken samenleving is. Wij hebben oog voor kinderen."

Enver probeert nu met een campagne ook in Lansingerland meer mensen te werven die als pleegouder hun steentje bijdragen. Volgens de organisatie zijn er nog veel misverstanden over pleegzorg. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om parttime pleegouder te zijn. Ook voor alleenstaanden is het mogelijk om een pleeggezin te vormen.

Onderdeel van de campagne van Enver is een voorlichtingsbijeenkomst over pleegzorg. In De Open Hof, Dorpsstraat 50 in Bleiswijk kunnen mensen woensdag 17 april antwoord krijgen op al hun vragen over pleegzorg. Wat betekent het om pleegouder te zijn? Wat wordt er van je verwacht als ouder? De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Meer berichten