De jonge ondernemers bedachten het dobbelspel.
De jonge ondernemers bedachten het dobbelspel.

Ouderen dobbelen mee tegen eenzaamheid!

TABO is een startup die zich inzet om eenzaamheid en bewegingsarmoede onder ouderen in verzorgingshuizen tegen te gaan. De organisatie bestaat uit vijf jonge enthousiaste ondernemers van de opleiding commerciële economie Sportmarketing & Management aan de Hogeschool Rotterdam.

Regio - Om de eenzaamheid en de bewegingsarmoede tegen te gaan heeft TABO het dobbelspel ontwikkeld. Er wordt gegooid met een dobbelsteen met zes verschillende kleuren, aan elke kleur zit een categorie verbonden. De zes categorieën zijn mini-game, bewegingsoefening, muziekvraag, vraag over vroeger, quizvraag en een sport uitbeelden.

Met het dobbelspel zetten de ondernemers zich in om een groot, actueel maatschappelijk probleem tegen te gaan. TABO heeft het dobbelspel al een aantal keer op verschillende locaties in en rondom Rotterdam getest, bijvoorbeeld in het Oudelandsehof in Berkel en Rodenrijs. Op het moment is het dobbelspel nog een dienst en gaat TABO zelf langs verzorgingshuizen om te spelen, maar dit gaat binnenkort veranderen. Donderdag 25 april zal het hoofdevent plaatsvinden van de start-up, bij de locatie Blijdorp van zorggroep Laurens.

Meer berichten