RACERUNNER COLIN LOOPT MEER DAN 1/4 MARATHON

Het is miraculeus, wat Colin en zijn familie ervaren. Na jaren in een rolstoel, heeft Colin uit Bergschenhoek de vrijheid van het hardlopen met een racerunner ontdekt. Deze zondag nam de 13-jarige Colin deel aan de 1/4 van Utrecht marathon. Door gebrek aan route aanwijzingen van de organisatie liep Colin zelfs 15,7 km in plaats van 10,55 km. Dit was duidelijk een nieuw persoonlijk record.

Lansingerland - Dit evenement startte vanaf het universiteitsterrein Science Park bij van Rijnsweerd in Utrecht, en leidde de lopers vervolgens in een lus door de binnenstad van Utrecht heen heen. De meerdere bochten in de stad en de chaos op de route vroegen om extra aandacht van vader en coach Edwin, om te zorgen dat Colin en de andere lopers elkaar de ruimte gaven. Dat ging uitstekend. Onder aanmoediging van veel toeschouwers beleefde Colin opnieuw plezier aan het samen sporten. Veel lopers stoorden zich aan de fout van de organisatie. "Ik heb geen pijn in m'n benen maar wel in m'n billen!" aldus Colin na het bereiken van de finish. Hardlopen is leuk, samen lopen is nog veel leuker.

Het lopen van 10 km deed Colin al een paar keer door regelmatig trainen en de hulp van welwillende organisatoren. Na het meedoen aan de halve marathon van Oostland in Pijnacker op de 5 km, de nieuwjaarsloop in Leiden van 5 km, de Lansingerland run 10 km, en de kids run van 2,5 km bij de marathon van Rotterdam, ziet Colin alweer uit naar de volgende evenementen. De rolstoel is voor Colin dan even geen beperking. Op zaterdag 18 mei 2019 zal hij deelnemen aan de alle eerste regio competitie voor Racerunning: de Dirk Kuyt Foundation cup regio Zuid West In Leiden. Je kunt Colin volgen via instagram @racerunnerColin


Met vriendelijke groet,

Jacqueline Landman

Meer berichten