PvdA Lansingerland: 'bussen moeten direct weer gaan stoppen bij bushalte bonfut'

De officiële opening van station Lansingerland-Zoetermeer is een mooie aanleiding om de bushalte Bonfut op de grens van Rotterdam en Rodenrijs onmiddellijk in gebruik te nemen. Dat stelt PvdA Lansingerland. "Vanaf zondag 19 mei stopt buslijn 170 die Metrostation Rodenrijs verbindt met Zoetermeer centrum ook bij dit nieuwe station. Als je bij de Bonfut kunt opstappen ben je vanaf de aanpalende wijken in Rodenrijs met bus en trein snel in Gouda, Utrecht en Den Haag", vindt Petra Verhoef, fractievoorzitter van de PvdA Lansingerland, de partij die zich al jaren inzet voor de heropening van deze halte.

Berkel en Rodenrijs - Vooral de bewoners van de landelijke Bonfut en Wildersekade en ook de wijken Rodenrijsezoom en Zuidpolder hebben baat bij de herstart van de halte Bonfut. Deze halte verviel na de ingebruikneming van de halte Koegelwieckplantsoen bij het Annie M.G. Schmidtpark. Nu moeten zij zo'n 15 minuten lopen om de dichtstbijzijnde bushalte te bereiken. Deze haltes bieden geen bewaakte fietsenstallingen. De afstand tussen de halte Koegelwieckplantsoen en de volgende halte station Rodenrijs is 1.5 kilometer.

De Metropoolregio, die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in de regio, vindt dat de terugkeer van bushalte Bonfut de snelheid van buslijn 170 aantast. Het gemeentelijke samenwerkingsverband wil pas over heropening denken wanneer er gebouwd gaat worden op de aanpalende Wilderszijde en op het voormalige Hordijk terrein naast de Bonfut. Petra Verhoef: "De opening van station Lansingerland-Zoetermeer is een perfect moment om ook de bushalte Bonfut weer in ere te herstellen. De bewoners van de omliggende wijken zullen hier heel blij mee zijn!" De PvdA-fractie stelt schriftelijke raadsvragen aan het college van Lansingerland om er bij de Metropoolregio op aan te dringen de bushalte Bonfut direct te heropenen.

Buslijn 170 heeft per aanstaande maandag (gedeeltelijk) een nieuwe dienstregeling. De haltes Edelgasstraat en Oostweg in bedrijventerrein Lansinghage in Zoetermeer komen te vervallen. In plaats daarvan rijdt de bus via Laan van Mathenesse en Station Lansingerland-Zoetermeer. 

Meer berichten