Collecteren voor meer natuur

Van maandag 23 juni tot en met zaterdag 29 juni gaan duizenden vrijwilligers van Natuurmonumenten collecteren in het hele land. De opbrengst van deze collecte komt ten goede aan de bescherming en aankoop van natuurgebieden bij jou in de buurt. Als je aan de natuur wilt geven, is dit een goed moment. Want Natuurmonumenten is de enige organisatie in Nederland die aan de deur collecteert voor de natuur. Natuurmonumenten collecteert in juni, de maand waarin alles in bloei staat en bijna iedereen eropuit trekt in de natuur.

Lansingerland - Voor Natuurmonumenten stond heel 2018 in het teken van de hollende achteruitgang van insecten. Dit jaar zet Natuurmonumenten haar schijnwerpers op de uitbundige en kleurrijke wilde bloemen. Toch is dit hetzelfde verhaal als vorig jaar. Want wilde bloemen geven vlinders, bijen en andere insecten leefruimte, beschutting en voedsel. Zonder insecten geen wilde bloemen, en andersom. Wilde bloemen verdwenen ook uit ons landschap – uit akkers, weilanden, bermen, maar ook uit onze tuinen. Dat tij wil Natuurmonumenten keren. Want waar wilde bloemen zijn, is natuur.

In ruim 300 gemeenten gaan ongeveer 10.000 vrijwilligers van deur tot deur met een collectebus. Ook in Lansingerland. ,,Natuurmonumenten heeft ook vlakbij ons prachtige gebieden in beheer zoals de Ackerdijckse plassen. Verder heeft Natuurmonumenten de belevenisboerderij Schieveen aan de Oude Bovendijk in beheer. Er is van alles te beleven: ravot in Speelnatuur van OERRR, knuffel met boerderijdieren in de knuffelweide of ontdek bloemen en planten in de tuin. Daarom organiseer ik deze collecte voor Natuurmonumenten in Berkel en Rodenrijs. Zo krijgen we hier meer en betere natuur", zegt wijkcoördinator Tom Taekema enthousiast. ,,Hou jij ook van de natuur in Nederland? Geef dan tijdens de collecteweek van Natuurmonumenten. " Mocht je interesse hebben om te helpen met collecteren, kijk dan op nm.nl/aanmeldencollecte.

 

Over Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 700.000 leden en donateurs en bijna 200.000 kinderen die lid zijn van OERRR. Zij hebben een gezamenlijk doel: opkomen voor natuur in Nederland. Daarom verwerft en beheert Natuurmonumenten natuurgebieden, op dit moment meer dan 100 000 hectare. De natuurgebieden zijn bijna allemaal toegankelijk voor publiek.

 

Meer berichten