De deelnemers met hun buddy's en medewerkers van Rijndam tijdens de training in Bergschenhoek.
De deelnemers met hun buddy's en medewerkers van Rijndam tijdens de training in Bergschenhoek.

Rijndam Revalidatie trotseert samen met MS-patiënten de Mont Ventoux

Maandag 10 juni aanstaande gaan honderden deelnemers tijdens het evenement 'Klimmen tegen MS' de strijd aan met de Franse berg 'Mont Ventoux'. Met elkaar fietsen en wandelen zij de berg op om daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). Na het grote succes van vorig jaar, waarbij Rijndam als eerste revalidatiecentrum met MS-patiënten deelnam aan het evenement, is team 'Rijndam klimt tegen MS' ook dit jaar weer van de partij. Het team bestaat uit vier MS-patiënten, hun persoonlijke buddy's en medewerkers van Rijndam.

Regio - De voorbereidingen zijn in volle gang en dat betekent dat de eerste trainingen erop zitten. Zo beklom team 'Rijndam klimt tegen MS' onlangs de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Om de training vervolgens naar een nóg hoger niveau te tillen, stond vorige week het beklimmen van de skiberg in het Hoge Bergse Bos in Bergschenhoek op het programma. De deelnemers beginnen in topvorm te komen en zijn klaar om met elkaar op 10 juni vol goede moed de Mont Ventoux te trotseren.

Klimmen tegen MS

Klimmen tegen MS werft gelden voor onderzoeksprojecten, gericht op de verbetering van kwaliteit van leven voor patiënten met MS. Rijndam neemt deel om geld op te halen voor dit doel en stimuleert tegelijkertijd een gezonde leefstijl, waar bewegen een onderdeel van is. MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) en is niet te genezen. Revalidatie kan leven met MS wel makkelijker maken. Bij Rijndam leert een specifiek deskundig team hoe men zo goed mogelijk om kan gaan met de beperkingen bij dagelijkse activiteiten.
Meer berichten