Crowdfunding voor toegankelijkere opera

De Bleiswijkse vertaler Hilde Merkus en de Zoetermeerse sopraan Debora Berghuijs hebben dezelfde droom: opera spannender en toegankelijker maken voor een breder publiek. Hun doel is: boeiende en vlotte operavoorstellingen, in het Nederlands, in kleine zalen door het hele land. 

Bleiswijk - Voor hun eerste productie vonden ze een regisseur en pianist in Amsterdam: Hugo Konings is als acteur en regisseur bekend van film en tv, en pianist Charlie Bo Meijering werkte onder meer mee aan de tv-programma's Maestro en Het Orkest van Nederland. Op 7 juli gaat hun kameropera, De Passie van Arianne, in première in Amsterdam. Op 14 juli is er een voorstelling in Bodegraven. Vanaf september willen ze het hele land door. Om het decor, de kostuums en andere kosten gedeeltelijk te dekken, zijn ze een crowdfunding-campagne gestart op de website van Stichting Voordekunst.

Vanaf een bedrag van 10 euro kun je donateur worden van dit project, en word je als eerste op de hoogte gehouden van de kaartverkoop en toevoegingen aan de speellijst. Voor hogere donaties levert de cast je een leuke tegenprestatie: bijvoorbeeld een persoonlijke ringtone ingezongen door Debora of een kijkje achter de schermen bij een van de repetities. Hilde hoopt vurig dat zich veel donateurs uit Lansingerland melden, want: "Dat betekent dat het idee ook hier aanslaat van een spannende en meeslepende opera die geen uren duurt en die in het Nederlands gezongen wordt. En dan gaan we zeker proberen om geboekt te worden in Theater 't Web in Bleiswijk."

Zou je opera weleens in het Nederlands willen zien en in een kortere voorstelling? Steun de mini-opera De Passie van Arianne van OperaNL en blijf op de hoogte van de speeldata. Of neem gewoon een kijkje uit nieuwsgierigheid: www.voordekunst.nl - project: Passie van Arianne

Meer berichten