Een van de mysterieuze groene linten.
Een van de mysterieuze groene linten. (Foto: )

Het mysterie van de groene linten

Hans Ouwerkerk

Unieke campagne voor nieuwbouw

Plotseling hingen ze daar: honderden groene linten aan evenzoveel lantaarnpalen in Waddinxveen en het Zoetermeerse Oosterheem. Maar ook in Lansingerland werden er groene linten gespot. Uiteindelijk blijken de groene linten te zijn aangebracht om tien duurzame, groene, nieuwbouwwoningen van het project Het Groene Lint in Park Triangel onder de aandacht te brengen.

Regio – Wie ooit de avonturen van Pietje Bell heeft gelezen, zal bij het zien van de groene linten aan de lantaarnpalen wellicht denken aan de actie van de Rotterdamse belhamel om in één nacht zijn buurt met zwarte handen te 'versieren'. Ook de groene linten verschenen plotseling in het straatbeeld. De linten waren op tal van plekken aan het lantaarnpalen gebonden. Ogenschijnlijk op willekeurige plekken. Echter, wie de moeite nam om het spoor te volgen kwam uit op de Tuinbouwweg in de populaire nieuwbouwwijk Park Triangel in Waddinxveen. En daarmee was in één klap het mysterie opgelost. De biologisch afbreekbare linten blijken immers een campagnestunt te zijn om de tien twee- onder-eenkapwoningen, die aan de Tuinbouwweg worden gebouwd, onder de aandacht te brengen.

Mike Bijl van Gouwestad Makelaardij, één van de twee makelaarskantoren die de woningen in de verkoop hebben, heeft al veel reacties op de actie gehad. "Verschillende mensen hebben het spoor van de linten gevolgd en kwamen op de bouwlocatie uit. Vervolgens belden ze ons om te vragen of dat inderdaad de oplossing van de speurtocht was. Men vond het wel een ludieke actie. Ons reclamebureau kwam met dit idee om zo wat meer reuring rond de tien super energiezuinige woningen te maken. En dat pakt wel goed uit."

De tien woningen zijn er in vijf verschillende types. "Stijlvol, ruim en zeer duurzaam zijn kenmerken die de vijf types met elkaar gemeen hebben", vertelt Bijl. De woningen zijn van het gas af. "Door de zonnepanelen en WKO-installatie hebben ze een extreem lage energierekening en een zeer aangenaam binnenklimaat. Heerlijk koel in de zomer."

Meer berichten