De Schutter in Bleiswijk schuift aan bij Buurttafel

Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live gitarist en heerlijke, versbereide gerechten: bewoners van de Schutter in Bleiswijk werden gisteravond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoonster Ingrid Wery won een Aviko Buurttafel en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

Bleiswijk - De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels. De Schutter in Bleiswijk viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 12 juni, de straat in. Volgens bewoonster Ingrid Wery is het tijd dat de buurt weer bij elkaar komt. Zo'n 8 jaar geleden werd de laatste buurtbarbecue gehouden, dit heeft helaas geen vervolg gekregen. Er zijn veel nieuwe buren bijgekomen de afgelopen tijd en is dit de ideale mogelijkheid om elkaar aan tafel te leren kennen onder het genot van lekker eten en een borrel én een heel actieve buurvrouw extra in het zonnetje te zetten. Vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Behoefte aan buurtcontact

Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

De Aviko Buurttafel campagne loopt nog tot en met 30 juni. Kijk op www.avikobuurttafel.nl voor alle informatie.

Meer berichten