The Ocean Cleanup
The Ocean Cleanup (Foto: Chloé Dubois)

Lezing 'Weg met de plastic soep'

Op de Open Avond van Rotaryclub Lansingerland op dinsdag 25 juni houdt Gertjan Grundlehner, manager Research &Development bij Boskalis, een lezing over de impact van plastic zwerfafval op het zeeleven en de technische oplossing die onder andere The Ocean Cleanup voor dit probleem biedt. De cijfers over de hoeveelheid plastic in de oceanen, de plastic soup, zijn zorgwekkend. En, de risico's die dit afval met zich meebrengt bedreigen het zeeleven en daarmee ook ons welzijn.

Lansingerland - Boskalis ondersteunt de Nederlandse stichting The Ocean Cleanup (TOC) van de inmiddels bekende jonge uitvinder en milieuactivist Boyan Slat. TOC richt zich voorlopig op de afvalberg midden op de Grote Oceaan, de zogenaamde Great Pacific Garbage Patch. Daar drijft inmiddels ruim 80.000 ton plastic in een gebied drie maal zo groot als Spanje. Door onder de andere de betrokkenheid bij TOC heeft Grundlehner veel kennis opgedaan over het plastic soepprobleem en welke uitdagingen er zijn om dit probleem te verhelpen. In de lezing wordt een overzicht gegeven van het plastic soepprobleem en de mogelijke oplossingsrichtingen.

Wilt u meer weten over dit mooie initiatief, kom dan dinsdag 25 juni aanstaande naar 't Manneke aan de Leeweg 33 in Berkel en Rodenrijs. Het bijwonen van de lezing is gratis. Bovendien kunt u kennismaken met activiteiten en leden van Rotary Lansingerland. De inloop is vanaf 19.45 uur en de lezing begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom, maar meldt u zich wel even aan via info@rc-lansingerland.nl of bij Petra den Boer via p.den.boer@hetnet.nl

Voor meer informatie over Rotary Lansingerland zie rc-lansingerland.nl

Rotary Lansingerland is een groep van mensen die zich betrokken voelt bij de (lokale) gemeenschap. Zo helpt deze club bijvoorbeeld via de opbrengst van Bridge in de Kas speeltuin De Kievit met de aanschaf van speeltoestellen voor kinderen met een handicap. Daarnaast organiseren de leden het jaarlijkse evenement Lansingerland wandelt voor water in de week van wereldwaterdag in maart. Basisschoolleerlingen houden een sponsorloop voor waterprojecten voor hun leeftijdgenoten in Afrika. Voor deze en nieuwe projecten zijn extra handen, voeten én denkhoofden zeer welkom.

Noot voor de redactie

U bent van harte uitgenodigd voor de Open Avond op dinsdag 25 juni aanstaande

Aanvang Lezing 20.00 uur, einde ongeveer 21.30 uur

Locatie 't Manneke, Leeweg 33, Berkel en Rodenrijs

Voor meer informatie over kunt u contact opnemen met Petra den Boer, voorzitter van Rotary Lansingerland, mobiel 06 57 53 74 45

Zie voor informatie over Rotary Lansingerland: www.rc-lansingerland.nl

Meer informatie over The Ocean Cleanup: www.theoceancleanup.com/

Voor afbeeldingen zie https://theoceancleanup.com/media-gallery/

NB Het materiaal op deze pagina is beschikbaar voor redactioneel gebruik. Vermeld bij het gebruik van deze bestanden "The Ocean Cleanup", tenzij anders aangegeven in het bijschrift.

Meer berichten