ChristenUnie deelt oorbehoedsmiddelen uit

Concertbezoekers van Lansingerland Live werden zaterdag-middag dicht bij één van de ingangen aangenaam verrast door in felblauwe jasjes gestoken mensen van ChristenUnie Lansingerland die aan ieder die wilde een paar oordopjes uitdeelden.

Bergschenhoek – Een beachflag met de ludieke tekst "OORBEHOEDSMIDDELEN – Feestje? Doe het veilig!" gaf de bedoeling bondig weer.
De ChristenUnie vindt gezondheid belangrijk en heeft daarvoor diverse activiteiten in de planning. Concerten zijn geliefd – maar helaas ook berucht om de gehoorschade die het kan opleveren. Oordopjes zijn een eenvoudig hulpmiddel om bij een lawaaierige omgeving de oren te beschermen. Naast gehoorschade is trouwens het oplopen van oorsuizen een minstens even groot risico. Oorsuizen is naast een hinderlijke klacht zelfs een bron van psychische schade. De ChristenUnie is voorstander van festiviteiten zoals muziekfestivals, maar ook een pleitbezorger van een manier van genieten die niet verstoord wordt door neveneffecten voor de gezondheid.
Bij de uitdeelactie op 15 juni bij Lansingerland Live stelde de partij trouwens dat velen van dit belang al doordrongen waren. De reacties waren opvallend vaak in de trant van "Top!", "Ah, fijn, had ze thuis laten liggen" en "Dat kan vast geen kwaad!" De vele honderden paren oordopjes waren dan ook al in een uurtje uitgedeeld.

Meer berichten