Tol 't Meerhek is geopend!

Het afgebroken tolhek uit 1932 tussen Pijnacker en Berkel en Rodenrijs is in ere hersteld. Woensdag 19 juni hebben burgermeesters Pieter van de Stadt (Lansingerland) en Francisca Ravestein (Pijnacker-Nootdorp) samen met initiatiefnemer Cor Overmeer het Tol 't Meerhek officieel geopend. 

Berkel en Rodenrijs - Cor Overmeer, voorzitter van de Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs, kwam met het idee voor de herbouw en diende daarom een verzoek in voor het Lansingerlands Initiatief. De raad kende €18.250,- toe als subsidie om dit plan werkelijkheid te laten worden. Ook gemeente Pijnacker-Nootdorp en het Hoogheemraadschap droegen financieel bij. 't Meerhek stond voorheen langs de Klapwijkseweg tussen Pijnacker en Berkel en het nieuwe hek staat dichtbij de oorspronkelijke plek. Een informatiebord naast het tolhek geeft de geschiedenis aan van Tol 't Meerhek.

Tijdens de rondrit met een huifkar door De Groenzoom heeft wethouder Simon Fortuyn (Leefbaar 3B) de raad bedankt voor het mogelijk maken van ideeën zoals het Tolhek. Het Lansingerlands Initiatief voor het mogelijk maken van ideeën van inwoners werd door Fortuyn geprezen en hoopt dat de raad er lang mee door zal gaan.

Meer berichten