Ik wil vrijwilligerswerk doen, maar wat?

Er zijn veel mogelijkheden voor iemand die vrijwilligerswerk wil gaan doen. Het is dan best lastig om een goede keuze te maken. Welk vrijwilligerswerk past bij mij? Wat moet het vrijwilligerswerk mij brengen? Het zijn een paar vragen die dan langs kunnen komen.

Lansingerland - Het is belangrijk om vrijwilligerswerk te kiezen wat goed bij u past. Werk dat brengt wat de vrijwilliger zoekt. Om mensen hierbij te helpen organiseert het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland – een oriëntatieworkshop vrijwilligerswerk. De workshop is heel praktisch. Na afloop van de bijeenkomst hebben deelnemers een helderder beeld. Bovendien worden mogelijkheden besproken, vanuit de vrijwilligersvacaturebank. Na afloop kan direct gereageerd worden op vacatures. Deze workshop helpt om helderder te krijgen wat het vrijwilligerswerk de vrijwilliger moet brengen en met welk soort werk en organisatie er een klik kan zijn. Juist in een groep komen mooie gesprekken op gang over interesses en talenten.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Wat is vrijwilligerswerk en waarom werken organisaties met vrijwilligers?

Wat zou vrijwilligerswerk u moeten brengen?

Wat vindt u leuk om te doen?

Welke voorwaarden zijn voor u belangrijk?

Welk vrijwilligerswerk / wat voor soort organisatie zou er bij u kunnen passen?

Ook worden de vacatures in de vrijwilligers vacaturebank van het VIP Lansingerland toegelicht.

De eerstvolgende workshop is op dinsdag 16 juli van 14.00 – 16.30 uur en duurt circa 2,5 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Mail hiervoor naar info@viplansingerland.nl of bel 010 5225545. Na aanmelding ontvangt de deelnemer alle benodigde informatie. De workshop gaat van start bij voldoende aanmeldingen.

Meer berichten