Voormalige Berini Marjolein Meijers verzorgde tijdens het theaterdiner van Theater 't Web in december een schitterende voorstelling. (Foto: Theater 't Web/Jaap Koole)
Voormalige Berini Marjolein Meijers verzorgde tijdens het theaterdiner van Theater 't Web in december een schitterende voorstelling. (Foto: Theater 't Web/Jaap Koole) (Foto: Theater 't Web/Jaap Koole)

Mooi jaar voor Theater 't Web

Theater 't Web in Bleiswijk kijkt tevreden terug op het afgelopen theaterseizoen. Een groot deel van de 33 voorstellingen was uitverkocht. Bovendien steeg het aantal vrijwilligers en ontving Theater 't Web de Vrijwilligersprijs van de gemeente Lansingerland.

Bleiswijk - Theater 't Web - gevestigd in Bibliotheek Oostland in Bleiswijk - startte in de winter van 2017-2018 met de eerste drie voorstellingen. Na de verbouwing van het pand waren er in juni 2018 nog enkele voorstellingen. Daardoor startte het eerste volledige seizoen in september 2018.

Sinds september 2018 waren er 33 voorstellingen in Theater 't Web. Enkele hoogtepunten waren de Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie (met alle Zuid-Hollandse stads- en streekdichters, de provinciedichter en de Dichter des Vaderlands), de talentenjacht DEB Challenge (voor talenten uit Bleiswijk) en het theaterdiner met Marjolein Meijers. Afgelopen zaterdag sloot Theater 't Web het seizoen af met een feestavond voor alle Bleiswijkse leerlingen van groep 8 van de basisschool. Daarnaast is er op maandagavond het besloten Talentenbal van de gemeente Lansingerland in Theater 't Web.

Inmiddels telt Theater 't Web circa dertig vrijwilligers. Zij helpen met onder meer de bar, de entree, de opbouw en promotie. In januari 2019 ontving Theater 't Web de Vrijwilligersprijs in de categorie Cultuur van de gemeente Lansingerland.

Op 14 september opent Theater 't Web het nieuwe seizoen: 's middags zijn er gratis optredens te zien in het kader van de Cultuurtour, en 's avonds treedt comedian Steven Brunswijk op. De kaartverkoop voor de voorstelling van de voormalige 'Braboneger' verloopt zeer snel.

Meer berichten